19 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο άντρας ο “σωστός”

Author

Categories

Share

Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, ένα πράγμα ωστόσο παραμένει (ευτυχώς) σταθερό, η ικανότητα ενός άντρα να είναι gentleman. Στο σύγχρονο και προβληματικο κόσμο μας ωστόσο, ο όρος gentleman είναι δύσκολο να διατυπωθεί, καθώς πολλοί είναι οι άντρες που δεν γνωρίζουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά που καθιστούν έναν άντρα gentleman.

Λοιπόν το να είσαι gentleman δεν είναι κάτι που ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με έναν διακόπτη. Είναι τρόπος ζωής και βασίζεται στην λέξη “σεβασμός”. Παρόλο που οι gentlemen σήμερα θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σωτηρία.

Για έναν άνδρα έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος ζωής του, η αξιοπιστία του και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους του, είτε αυτοί είναι ανώτεροί του, είτε όχι. Έτσι, ένας σωστός gentleman πρέπει:

1. Να κρατά τον λόγο του

Ένα από τα πολυτιμότερα χαρακτηριστικά ενός gentleman είναι η αξιοπιστία του. Έτσι δεν θα πρέπει να δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις.

2. Να σέβεται τους γύρω του

Ο σεβασμός είναι το Α και το Ω για να χτιστούν γερά θεμέλια σε μια ανθρώπινη σχέση. Να σέβεσαι πάντα τους γύρω σου, ακόμα και αν βρίσκονται σε χαμηλότερη (ηλικιακά ή ιεραρχικά) θέση από σένα. Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, γι’ αυτό μην απαντάς με κακία ή απαξίωση στην καλοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share