Αδιέξοδο τέλος! Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξέλεξε επιτέλους πρόεδρο τον Κέβιν Μακάρθι στην 15η ψηφοφορία

Author

Categories

Share

Ο Ρεπουμπλικανός Κέβιν Μακάρθι εξελέγη επιτέλους πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, βάζοντας τέλος σε μια διαδικασία που σημαδεύτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή από πολύ μεγάλες εντάσεις στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών.

Έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις, η ομάδα των “τραμπιστών ανταρτών” βουλευτών που εμπόδιζε την εκλογή του 57χρονου από την Καλιφόρνια υποχώρησε τελικά βάζοντας τέλος σε ένα αδιέξοδο που δεν είχε προηγούμενο τα τελευταία 160 χρόνια και προμηνύει πολύ έντονες αντιπαραθέσεις στο Σώμα τα δύο επόμενα χρόνια.

Νωρίτερα ο Κέβιν Μακάρθι υπέστη άλλη μία ταπεινωτική ήττα καθώς απέτυχε αργά το βράδυ της Παρασκευής να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην 14η ψηφοφορία.

Στη 14η ήττα του αυτή την εβδομάδα ο Μακάρθι έλαβε 216 ψήφους, καθώς μια μικρή ομάδα δεξιών σκληροπυρηνικών βουλευτών αρνήθηκε να τον ψηφίσει παρά την υπόσχεσή του για περικοπές δαπανών και άλλες παραχωρήσεις που είχαν κερδίσει πολλούς από τους συναδέλφους τους.

Έξι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές τήρησαν αποχή ή ψήφισαν υπέρ άλλων υποψηφίων, παρότι, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Μακάρθι εμφανιζόταν σχεδόν βέβαιος ότι θα εξασφάλιζε την απαιτούμενη στήριξη ορισμένων σκληροπυρηνικών “τραμπικών ανταρτών” της παράταξής του. Τελικά το έκανε στην 15η ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share