Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους

Author

Categories

Share

Νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επειδή «δεν είναι δίκαιο» να χάνουν τόσο υψηλό ποσοστό, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι δεν πρέπει να τιμωρείται ο συνταξιούχος που για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται, γι’ αυτό και έρχεται το νομοσχέδιο που θα μετατρέψει σε αναλογική την κράτηση του 30% της σύνταξης.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η κράτηση θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης ενώ συμπλήρωσε πως το μέτρο θα γίνει όσο το δυνατόν πιο δίκαιο, καθώς αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου ουσιαστικά ευνοεί τη μαύρη εργασία.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για άλλες «εκπλήξεις» στο πρώτο νομοσχέδιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, λέγοντας ότι «θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά, θέλουμε πολιτική φιλική στις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα είναι για εμάς ιερό ευαγγέλιο τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

«Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «η οικονομία θα πάει καλά, άρα θα έχουμε και τις αυξήσεις που πρέπει να έχουμε στις συντάξεις».

Αντιδράσεις για τον σερβιτόρο στη Ρόδο

«Δεν θα έχω καμία ανοχή σε θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο που φαίνεται σε βίντεο να σερβίρει τραπέζια σχεδόν… κολυμπώντας στη θάλασσα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο «άγρυπνο μάτι» της επιθεώρησης εργασίας, ότι η εντολή που ακολουθεί είναι να βρίσκεται παντού και να ελέγχει τα πάντα, αφού η εικόνα του σερβιτόρου στη Ρόδο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

«Δεν θα έχω καμία ανοχή σε θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η εντολή στην επιθεώρηση εργασίας είναι να είναι παντού και να ελέγχει τα πάντα» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά εξήγησε ότι η παράβαση στα δικαιώματα του εν λόγω σερβιτόρου δεν βεβαιώνεται εύκολα, καθώς ο ίδιος υποστήριξε την πρακτική του πουρμπουάρ.

Πράγματι, ο ίδιος ο σερβιτόρος δήλωσε στο κλιμάκιο του ΣΕΠΕ που επενέβη στην επιχείρηση ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα, καθώς το πουρμπουάρ που παίρνει φτάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share