Άδωνις Γεωργιάδης για πλαφόν: Με περιθώριο κέρδους του Σεπτεμβρίου 2021 καύσιμα και ψωμί

Author

Categories

Share

Για το πλαφόν που θα επιβληθεί στο περιθώριο κέρδους μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης για τα προϊόντα που φαίνεται να επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πλαφόν πλέον οι επιχειρήσεις, που εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα λειτουργούν με το περιθώριο του κέρδους που λειτουργούσαν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΟPEN, σημειώνοντας ότι, πλέον, κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι ο οδηγός για το περιθώριο κέρδους. Μάλιστα, διασαφήνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (π.χ. μεταφοράς) και γι’αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων – εξόδων.

Ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους» και πρόσθεσε: «Γενικά όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη αυτή τη δεδομένη συγκυρία» ενώ προανήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα δημοσιοποιηθούν βαριά πρόστιμα, σε πολλές επιχειρήσεις στην τροφική αλυσίδα, για υπερβολικό κέρδος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ελέγχων.

Η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share