ΑΕΚ: Κατασκευάζεται νέο “σπίτι” προδιαγραφών UEFA για τις ακαδημίες

Author

Categories

Share

Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που απασχολούσε τις ακαδημίες της ΑΕΚ οδεύει προς επίλυση. Από σήμερα έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για τη δημιουργία νέου γηπέδου στις εγκαταστάσεις των Σπάτων, που θα αποτελέσει ανάσα για όλα τα τμήματα υποδομής.

Μέχρι τώρα οι μικροί της ΑΕΚ συνωστίζονται σε ένα από τα τρία γήπεδα των εγκαταστάσεων (τα άλλα δύο χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά η πρώτη ομάδα) και οι προπονήσεις διεξάγονταν σε πολύ περιορισμένο χώρο.

Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, μετά βεβαίως την εξασφάλιση της γης για την επέκταση της έκτασης, ξεκίνησε η δημιουργία ενός γηπέδου με πλήρεις προδιαγραφές τέλεσης αγώνων. Το γήπεδο αυτο, το τέταρτο του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ, θα αποτελέσει και επίσημα την έδρα των μικρών ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα (Κ15, Κ17, Κ19), αλλά και της πρώτης ομάδας για φιλικά.

Θα διαθέτει κανονική εξέδρα από τη μια πλευρά, πλήρη αποδυτήρια, αίθουσα Τύπου και όλα όσα απαιτούνται σύμφωνα με τις αναλυτικές προδιαγραφές της UEFA για να φιλοξενηθούν ματς επιπέδου Youth League. Ταυτόχρονα, όμως, θα προκύψει αποσυμφόρηση στα Σπάτα, καθώς τα μικρά τμήματα θα επεκταθούν σε δύο γήπεδα, ενώ όσοι μετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομής της Super League δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν ουδέτερη έδρα, όπως έγινε στην τελευταία σεζόν με την Κ15 και την Κ17 που έδιναν τους εντός έδρας αγώνες τους στο Γαλάτσι, στο γήπεδο του Άλσους Βεΐκου.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share