Αφγανιστάν: Δεκάδες φοιτητές νεκροί από επίθεση στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Author

Categories

Share

Ακόμη μια τραγωδία στο Αφγανιστάν καθώς ένοπλοι εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ και σκότωσαν τουλάχιστον δέκα φοιτητές.

Οι δράστες είχαν στόχο τους φοιτητές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να φύγουν από το συγκρότημα του πανεπιστημίου στην Καμπούλ, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Πυροβολούσαν όποιον φοιτητή έβλεπαν», δήλωσε ο Φατουλάχ Μοράντι, εξηγώντας ότι κατάφερε να διαφύγει από μία από τις πύλες του πανεπιστημίου μαζί με μερικούς φίλους του.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι δεν ευθύνονται για την επίθεση, ενώ καμία άλλη οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη.

Αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν ότι αρχικά ακούστηκε μια έκρηξη από το πανεπιστήμιο στη Καμπούλ και ακολούθησαν πυροβολισμοί.

«Τουλάχιστον δέκα σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν», εξήγησε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς δεν είχε άδεια να μιλήσει στον Τύπο.

Πηγή της αστυνομίας επεσήμανε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο ανώτερος πολιτικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν Στέφανο Ποντεκόρβο καταδίκασε την επίθεση.

«Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ σε διάστημα 10 ημερών. Οι νέοι και τα παιδιά του Αφγανιστάν πρέπει να νιώθουν ασφαλή όταν πηγαίνουν σχολείο», τόνισε.

Επίθεση που σημειώθηκε τον Οκτώβριο σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ κόστισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους, κυρίως μαθητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share