Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζάστιν Τριντό στο Κίεβο – Υποσχέθηκε πρόσθετη βοήθεια

Author

Categories

Share

Αιφνιδιαστική επίσκεψη έκανε σήμερα (10.6.2023) ο Τζάστιν Τριντό στο Κίεβο της Ουκρανίας, απ’ όπου ο πρωθυπουργός του Καναδά υποσχέθηκε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια.

Από το Κίεβο ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι ο Καναδάς θα συμμετάσχει σε μια πολυεθνική προσπάθεια εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων μαχητικών αεροσκαφών και ανακοίνωσε χορήγηση πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας αξίας 375 εκατομμύριων δολαρίων στο Κίεβο.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό δήλωσε επίσης ότι η καταστροφή του φράγματος Καχόβκα στη νότια Ουκρανία ήταν «άμεση συνέπεια» της ρωσικής εισβολής.

Από την άλλη όμως, ο Τζάστιν Τριντό δεν κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα για την έκρηξη που κατέστρεψε αυτό το υδροηλεκτρικό φράγμα στον ποταμό Δνείπερο.

Η καταστροφή του φράγματος, για την οποία η Μόσχα και το Κίεβο ρίχνουν την ευθύνη η μια πλευρά στην άλλη, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πόλεις και χωριά που βρίσκονται και στις δύο όχθες του ποταμού Δνείπερου, περιοχές που βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο και άλλες υπό ρωσική κατοχή.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν, ενώ χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Συνέπεια της εισβολής της Ρωσίας»

«Όλοι είδαμε τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κατάρρευση του φράγματος στον υδροηλεκτρικό σταθμό Καχόβκα. Αυτό είναι άμεση συνέπεια του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία», τόνισε ο πρωθυπουργός του Καναδά από το Κίεβο της Ουκρανίας.

«Δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι η καταστροφή του φράγματος αποτελεί μια άμεση συνέπεια της απόφασης της Ρωσίας να εισβάλει στη χώρα», πρόσθεσε ο Τζάστιν Τριντό.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ζελένσκι δήλωσε πως επιχειρήσεις αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο του πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς όμως δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share