Ακης Σκέρτσος: Πολύς θόρυβος για τη μελέτη Τσιόδρα – Δεν λέει κάτι καινούριο

Author

Categories

Share

Ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, με αφορμή την κριτική για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα κάλεσε την αντιπολίτευση να μη προσπαθεί να διογκώσει ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας.

Το αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο, Δεν τη γνωρίζαμε. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία, τα μελετά όλα και τα αξιολογεί όλα. Μην προσπαθείτε να διογκώσετε ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας είπε ο κ. Σκέρτσος απαντώντας σε παρέμβαση της κοινοβουλευτικής εκπρόσωπου του Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου η οποία ζήτησε να μάθει ποιος από τους αρμόδιους πήρε, και πότε, στα χέρια του τη μελέτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ήταν σαφής χθες είπε ο κ. Σκέρτσος σημειώνοντας ότι “έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μια μελέτη, που δεν κομίζει κάτι καινούργιο”. Η κυβέρνηση “έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για τα θέματα αυτά, έχει λάβει πρωτοβουλίες, έχει σχεδιάσει και έχει υλοποιήσει πολιτικές, που ενισχύουν το σύστημα Υγείας, και προσπαθούν αν θεραπεύσουν, ακριβώς αυτά τα προβλήματα” είπε ο κ. Σκέτρτσος και συνέχισε: Ποια τα προβλήματα που εντοπίζει η μελέτη; ότι όταν δέχεται μεγαλύτερο φόρτο το Σύστημα Υγείας είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και ότι υπάρχουν ανισότητες σε περιφερειακό επίπεδο στο ΕΣΥ. “Και τα δύο ζητήματα έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο, πολύ πριν την εκπόνηση της μελέτης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό” επισήμανε ο κ. Σκέρτσος.

Επομένως, συμπέρανε ο υπουργός Επικρατείας, το αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία, τα μελετά όλα και τα αξιολογεί όλα. Μην προσπαθείτε να διογκώσετε ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας, τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Σε επόμενο ερώτημα της κας Γιαννακοπούλου για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι “η κυβέρνηση έχει δείξει ότι δεν φοβάται την υποχρεωτικότητα. Αντιθέτως είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες, που έχει υλοποιήσει την υποχρεωτικότητα στο χώρο υγείας και στην ειδική ομάδα πληθυσμού άνω των 60, που νοσεί βαρύτατα. Αυτά είναι τα κριτήρια. Είναι υγειονομικά και όχι πολιτικά κριτήρια, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share