Άλεκ Μπάλντουιν: Βίντεο από την ανάκριση του ηθοποιού μετά το δυστύχημα στα γυρίσματα του «Rust» – «Δεν σημάδευα την κάμερα»

Author

Categories

Share

Ένα από τα πιο σοκαριστικά δυστυχήματα στην ιστορία του Χόλιγουντ σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», όπου πρωταγωνιστούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν. Η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς έχασε τη ζωή της, όταν ο γνωστός ηθοποιός την πυροβόλησε κατά λάθος.

Για το τραγικό περιστατικό στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» έχουν ειπωθεί πάρα πολλά, με την υπόθεση να μην έχει κλείσει ακόμα και στο φως της δημοσιότητας να έρχονται και άλλα δεδομένα για τον Άλεκ Μπαλντουίν. Βίντεο, που δόθηκε στην δημοσιότητα την Δευτέρα, δείχνει τον διάσημο ηθοποιό κατά την διάρκεια της ανάκρισης του μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς. 

«Όταν πυροβόλησα, μακριά από τον οπερατέρ, ποτέ δεν στόχευα την κάμερα με το όπλο, γύρισα και πήγα έτσι» λέει – όπως φαίνεται στο βίντεο – ο Άλεκ Μπαλντουίν, φτιάχνοντας ένα όπλο με τα δάχτυλά του. «Και εκείνη ήταν εκεί (σ.σ. η Χαλίνα Χάτσινς). Και το όπλο εκπυρσοκρότησε. Και εκείνη (σ.σ. η Χαλίνα Χάτσινς) έπεσε στο έδαφος», λέει ο ηθοποιός στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς. 

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι στην εταιρεία παραγωγής της ταινίας επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους  139.793 δολαρίων, καθώς – σύμφωνα με τους υπεύθυνους στο Νέο Μεξικό και το πόρισμα των Αρχών – η διοίκηση γνώριζε πως δεν τηρούνται τα απαιτούμενα πρωτόκολλα για τη χρήση όπλων στο σετ. Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας «Rust», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας, «επέδειξε ξεκάθαρη αδιαφορία για την ασφάλεια των εργαζομένων και απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα». Σημειώνεται δε, ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν ήταν και συμπαραγωγός στην ταινία και έτσι αποκτά ευθύνη και για τις συνθήκες ασφαλείας που επικρατούσαν στα γυρίσματα.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust» στην Σαντα Φε στο Μεξικό. Ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, ενώ ένας από τους σκηνοθέτες, ο Τζόελ Σόουζα, τραυματίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από foxnews, ABC News και New York Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share