Αλέξης Τσίπρας για Γιάννη Μαρκόπουλο – «Ξεριζώθηκε ένα κομμάτι από τις Ρίζες μας»

Author

Categories

Share

«Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν ένας άνθρωπος της μουσικής μπροστά από την εποχή του», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη που «έφυγε» σε ηλικία 84 ετών.

Με ανάρτησή του στα social media για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει ακόμη ότι «η ιδιοφυία του Γιάννη Μαρκόπουλου συνδύαζε τη συμφωνική ορχήστρα με τη λύρα».

«Δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος συνθέτης. Ήταν ένας άνθρωπος της μουσικής μπροστά από την εποχή του. Όταν η ιδιοφυία του συνδύαζε τη συμφωνική ορχήστρα με τη λύρα, το σαντούρι και άλλα παραδοσιακά όργανα, αυτά ήταν πρωτόγνωρα, άγνωστα τοπία για τον κόσμο της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Από το Χρονικό και την Ιθαγένεια μέχρι τη Θητεία και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Από τη Λένγκω και τα Παραπονεμένα λόγια μέχρι τα Μαλαματένια λόγια και Τα λόγια και τα χρόνια. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν βαθιά ελληνικός και απέραντα παγκόσμιος. Και ταυτόχρονα, μία προσωπικότητα διαχρονικά ταγμένη στη δημοκρατία και την πρόοδο. Σήμερα, ξεριζώθηκε ένα κομμάτι από τις Ρίζες μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share