Αλέξης Τσίπρας για Κάρολο Παπούλια: Ο Πρόεδρος που ταύτισε το εθνικό με το αληθινό

Author

Categories

Share

Ως τον πολιτικό και τον Πρόεδρο που ταύτισε το εθνικό με το αληθινό χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κάρολο Παπούλια στο μήνυμά του για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας. «Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και συγκίνηση», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν «βαθιά δημοκρατικός, άνθρωπος του μέτρου, αλλά και της πράξης», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του, σημειώνοντας ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας «αφήνει βαθύ αποτύπωμα στην πολιτική ζωή του τόπου».

Όπως σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κάρολος Παπούλιας «τίμησε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ήθος, τον ανθρωπισμό, την προσήλωση στο διάλογο και τους θεσμούς, και το σεμνό ενωτικό του παράδειγμα».

Όλη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τον Κάρολο Παπούλια

Βαθιά δημοκρατικός, άνθρωπος του μέτρου, αλλά και της πράξης, ο Κάρολος Παπούλιας αφήνει βαθύ αποτύπωμα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η αφοσίωσή του στην πατρίδα, το λαό, την ελευθερία και τη δημοκρατία, καθορίζει τη ζωή του, από τα μαθητικά χρόνια της Εθνικής Αντίστασης και τον αγώνα κατά της Χούντας, μέχρι την ανάδειξή του στο ύπατο θεσμικό αξίωμα της χώρας.

Τίμησε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ήθος, τον ανθρωπισμό, την προσήλωση στο διάλογο και τους θεσμούς, και το σεμνό ενωτικό του παράδειγμα.

Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και συγκίνηση ως τον πολιτικό και τον Πρόεδρο που ταύτισε το εθνικό με το αληθινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share