Αλλαγές στην διαδικασία για την Ελληνική ιθαγένεια

Author

Categories

Share

Την συνεργασία τους ξεκίνησαν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών στον τομέα του εκσυγχρονισμού και της επιτάχυνσης των διαδικασιών που αφορούν την ελληνική ιθαγένεια.

Συγκεκριμένα, μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών υπέγραψαν οι γενικοί γραμματείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, και Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

click4more: Κορονοϊός: “Αυτά τα ταξίδια πρέπει να αποφύγετε το φετινό καλοκαίρι”! Τι αναφέρει ο δήμαρχος Φλώρινας

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, κοινός στόχος είναι οι υπηρεσίες που αφορούν την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, να παρέχονται κατά το μέτρο του εφικτού ηλεκτρονικά και με απλό τρόπο, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των πολιτών. Όπως υποστηρίζουν τα συναρμόδια υπουργεία, η απλούστευση και ψηφιοποίηση διαδικασιών, θα συνδράμει ουσιαστικά στη διαφάνεια και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών υποδομών, στη μείωση του διοικητικού φόρτου και στην εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και κόστους.

Έργο της ομάδας εργασίας που συστήνεται με το μνημόνιο συνεργασίας, θα είναι, μεταξύ άλλων, η ταχεία και αποτελεσματική εξέλιξη των καθορισμένων δράσεων, η ανάδειξη κατάλληλων πληροφοριακών εφαρμογών για την υλοποίησή τους, αλλά και η ανάδειξη επιπλέον έργων ωρίμασης, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση των προς υλοποίηση διαδικασιών.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share