«Άλμα» 30% της μετοχής της Credit Suisse μετά τη χθεσινή ελεύθερη πτώση

Author

Categories

Share

Μεγάλη άνοδο καταγράφει η μετοχή της Credit Suisse στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά τη μεγάλη πτώση της Τετάρτης (15.03.2023).

Η Credit Suisse βρέθηκε την Τετάρτη να καταποντίζεται μέχρι και 30%, ωστόσο σήμερα η μετοχή της παραγματοποιεί άλμα πάνω από 30%, μετά και την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας ότι θα της παράσχει ρευστότητα.

Η πτώση της μετοχής χτες προκάλεσε ανησυχία στην Ευρώπη, ενώ η ΕΚΤ επανεξετάζει τα σενάρια για αύξηση των επιτοκίων της.

Η κρίση στην Credit Suisse αλλά και η μεγαλύτερη κατάρρευση τράπεζας μετά την κρίση που βίωσε ο τομέας το 2008, αυτή της Silicon Valley Bank, εγείρει επιπρόσθετη πρόκληση για το πιλοτάρισμα των επιτοκίων της ΕΚΤ, παρά τις ενέργειες και τις δηλώσεις αρχών και ηγετών στη μια και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που υποβαθμίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης.

Η ανησυχία αυξήθηκε με την άνευ προηγουμένου πτώση της τιμής της μετοχής της Credit Suisse, που συμπαρέσυρε άλλους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Η βουτιά άρχισε μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, νέου μεγάλου μετόχου της Credit Suisse, που έθεσε υπό αμφισβήτηση τη στήριξή της στην τράπεζα, που κρίνεται πως βρίσκεται σε ευάλωτη θέση.

Η αναταραχή αυτή περιπλέκει την απόφαση του ευρωπαϊκού κεντρικού πιστωτικού θεσμού, που θέλει να καταπολεμήσει τον επίμονο πληθωρισμό μεν, αλλά χωρίς να αποσταθεροποιήσει τις κεφαλαιαγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share