Αλουμινόχαρτο: Ένα «όπλο» στην κουζίνα μας και οι εναλλακτικές χρήσεις του

Author

Categories

Share

Η εκπομπή «Πάμε Δανάη!» παρουσιάζει εναλλακτικές χρήσεις του αλουμινόχαρτου, ενός «όπλου», όπως αποδεικνύεται, που βρίσκεται στην κουζίνα μας.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι το αλουμινόχαρτο στην καθημερινότητά σας; Το αλουμινόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο χωνί. Αν θέλουμε πχ. να ρίξουμε ένα σακουλάκι με ρύζι σε ένα μπολ, μπορούμε να φτιάξουμε ένα χωνί με το αλουμινόχαρτο και να το χρησιμοποιήσουμε, ώστε να μην σκορπίσουμε το ρύζι.

Βάλτε σε μια μικρή λεκάνη ζεστό νερό, ξύδι, δύο μπάλες αλουμινόχαρτου και λίγη σόδα. Βάζετε τα ασημικά σας μέσα στο μείγμα, και χωρίς καν να χρειαστεί να τα τρίψετε θα τα δείτε να γυαλίζουν!

Βάζοντας αλουμινόχαρτο κάτω από το πανί της σιδερώστρας, σιδερώνονται ταυτόχρονα και οι δύο πλευρές!

Βρώμικο σίδερο; Λίγο ξύδι και λίγη σόδα σε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και τρίβουμε την επιφάνεια. Καλό θα είναι το σίδερό μας να είναι ζεστό, για να είναι πιο εύκολο και το καθάρισμα.

Επίσης, μπορείτε να βάλετε αλουμινόχαρτο στους πόλους μιας μπαταρίας, ώστε να θηλυκώσει στην υποδοχή, και να χρησιμοποιήσετε μικρότερη μπαταρία για μια συσκευή– στην περίπτωση που δεν έχετε τη σωστή.

Το αλουμινόχαρτο μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και για να σας βοηθήσει να βγάλετε την τέλεια selfie. Βάζετε σε μια επιφάνεια αλουμινόχαρτο και φωτίζετε το πρόσωπό σας σωστά!

Η μπανάνα παίρνει την υγρασία της από το κοτσάνι της. Αν την τυλίξετε με αλουμινόχαρτο μπορείτε να την κρατήσετε φρέσκια για τον διπλάσιο χρόνο.

Το αλουμινόχαρτο διατηρεί και τη θερμοκρασία των προϊόντων που αποθηκεύουμε σε διάφορα δοχεία ή τάπερ. Τέλος, το αλουμινόχαρτο είναι φανταστικός ακονιστής του ψαλιδιού σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share