Ανακοινώνεται σήμερα η ενίσχυση στις συντάξεις που δεν αυξήθηκαν – Πού ποντάρει η κυβέρνηση για τις εκλογές

Author

Categories

Share

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προεκλογικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώσει σήμερα έκτακτο επίδομα για όσες συντάξεις δεν είδαν αυξήσεις στις αρχές του χρόνου, λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Το προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός από την Κοζάνη, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα από τη Δυτική Μακεδονία, πρόκειται να ανακοινώσει τη χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού, ίσως και άνω των 200 ευρώ, γι’ αυτές τις συντάξεις. Την εξειδίκευση θα κάνουν τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιοι υπουργοί.

«Έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου ότι μπορούμε να την υποστηρίξουμε, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, με πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνταξιούχοι είναι ένα από τα ειδικά εκλογικά κοινά στα οποία ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση εν’ όψει των εκλογών. Η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για τις κάλπες, κατά δήλωση του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη, και ο στόχος της αυτοδυναμίας περιλαμβάνει και στοχευμένες παρεμβάσεις για την προσέλκυση επίσης των νέων, των γυναικών αλλά και των αγροτών, αντιπροσωπεία των οποίων αναμένεται μάλιστα να περάσει σήμερα το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.

Τα «ισχυρά χαρτιά» στην εκλογική μάχη

Στα «ισχυρά χαρτιά» για την πρωτιά στις εκλογές και την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη, η κυβέρνηση προσμετρά και την αύξηση, την τρίτη κατά σειρά, του κατώτατου μισθού, η οποία θα οδηγήσει αυτόματα σε αύξηση σε άλλες παροχές, όπως το επίδομα ανεργίας.

Επιπλέον «ποντάρει» και στη χορήγηση του «market pass» από τον επόμενο μήνα, το οποίο υπολογίζεται ότι θα καλύπτει το 10% των βασικών αγορών κάθε ελληνικής οικογένειας μέχρι το καλοκαίρι.

«Μιλάμε για 600 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι μικρό το ποσό, 600 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα στηρίξουν στοχευμένα τις ανάγκες των νοικοκυριών για αγορές σε βασικά αγαθά. Όσοι δεν θέλουν να το αξιοποιήσουν στο σούπερ μάρκετ ή σε άλλα καταστήματα, θα εισπράττουν το μεγαλύτερο μέρος, το 80% του ποσού, στον λογαριασμό τους» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης από την Κοζάνη.

Στα «όπλα» για την εκλογική «μάχη» προσμετρά και το «καλάθι του νοικοκυριού» που αύξησε τον ανταγωνισμό στα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ και συγκράτησε σε έναν βαθμό τις τιμές, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, αλλά και στα μέτρα στήριξης που έχει «τρέξει» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν το «τσουνάμι» της ενεργειακής ακρίβειας.

Νέες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα και εγκαίνια της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5»

Χτες από τη Βόρεια Ελλάδα, περιοχή στην οποία η ΝΔ έχει δημοσκοπική φθορά, ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις επιπλέον 2.200 θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν από τις 20 Φεβρουαρίου για πρώην εργαζόμενους σε επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση. Ήδη έχουν γίνει 1.250 προσλήψεις και επίκεντρο αυτής της προσπάθειας θα είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, το οποίο θα διαθέτει κόμβο παραγωγής πράσινου υδρογόνου, τεχνολογικό και επιχειρηματικό πάρκο και κέντρο ψηφιακών δεδομένων

Παράλληλα σήμερα ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την «Πτολεμαΐδα 5», η νέα υπερσύγχρονη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ, «η οποία Θα παραμείνει ως πολύτιμη εφεδρεία για αρκετά χρόνια ακόμα», καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης «η διεθνής κρίση που γέννησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δίνει μια παράταση ζωής στις λιγνιτικές μονάδες» για λόγους ενεργειακής ασφάλειας. «Αλλά και αυτή η παρένθεση δεν θα αργήσει να κλείσει» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι η πράσινη μετάβαση είναι βασική προτεραιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share