«Ανάρμοστη η αποστολή της LIBE στην Ελλάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη», λένε Βέμπερ, Λέναρς

Author

Categories

Share

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην αποστολή της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) της ΕΕ, που ξεκινά σήμερα (6.3.2023). «Είναι ανάρμοστο και χωρίς ευαισθησία» αναφέρουν ο επικεφαλής της ΚΟ Mάνφρεντ Βέμπερ και ο συντονιστής της LIBE Γερούν Λέναρς.

Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα στα Τέμπη, όπως επισημαίνεται. «Η χώρα είναι σε σοκ. Ο ελληνικός λαός θρηνεί μια μεγάλη απώλεια. Δεν είναι αυτές οι συνθήκες για να οργανωθεί μια αποστολή του ΕΚ της ΕΕ που θα μπορούσε εύκολα να αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία», υπογραμμίζει ο Mάνφρεντ Βέμπερ.

Η ΚΟ του ΕΛΚ ζήτησε να αναβληθεί η αποστολή μετά την έκκληση των ελληνικών αρχών να επανεξεταστεί (η αποστολή), λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη. «Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι οι αριστερές ομάδες είναι τόσο τυφλές από την αντιπάθειά τους για ορισμένες κυβερνήσεις που αγνοούν το βασικό επίπεδο σεβασμού και ανθρωπιάς», προσέθεσε ο Γερούν Λέναρς.

«Η μόνη αντιπροσωπεία που θα πρέπει να στείλει το Κοινοβούλιο μετά από αυτή την τραγωδία είναι για να δείξουμε τον σεβασμό μας στις οικογένειες των θυμάτων και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας στις ελληνικές αρχές», ανέφεραν τα μέλη της ΚΟ του ΕΛΚ.

Επαφές για κράτος δικαίου, διαφθορά, ελευθερία του Τύπου

Ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα από σήμερα (6.3.2023) έως τις 8 Μαρτίου, προκειμένου να εξετάσουν θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα στην χώρα.

Ειδικότερα, έξι μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με επικεφαλής την Σόφι Ιντ’ Βελντ, πρόκειται να βρεθούν στην Αθήνα σε μία διερευνητική αποστολή, ενώ προτίθενται να συναντηθούν με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Στόχος της αποστολής είναι να πραγματοποιηθεί απολογισμός των τελευταίων εξελίξεων στην χώρα, σε συνέχεια και του έργου της ομάδας εργασίας για την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα (DRFMG) για την κατάσταση στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση του κράτους δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ελευθερία του Τύπου.

Πρόκειται για τους Sophie In’ t Veld (RENEW, Ολλανδία), Isabel Wiseler- Lima (ΕΛΚ, Λουξεμβούργο), Katarina Barley (Σοσιαλιστές, Γερμανία), Gwendoline Delbos- Corfield (Πράσινοι, Γαλλία), Patricia Chagnon (ID, Γαλλία) και Κώστα Αρβανίτη (Αριστερά, Ελλάδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share