Ανδρουλάκης για τα μέτρα Μητσοτάκη: Ο ελληνικός λαός πληρώνει ακριβά την αργοπορία του πρωθυπουργού

Author

Categories

Share

Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λίγη ώρα μετά τις εξαγγελίες στη Βουλή για την εκτόξευση του κόστος της ενέργειας. «Την αργοπορία του πρωθυπουργού πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής.

Στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει ότι «από τις αρχές του έτους έχω προτείνει μεταξύ άλλων μέτρων και την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας για να μην επωμιστούν το βάρος αυτής της περιπέτειας εξ ολοκλήρου οι πολίτες και το κράτος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλές φορές λοιδόρησε τις θέσεις μας, μολονότι από τις 8 Μαρτίου εμπεριέχονται στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υιοθετηθήκαν ήδη από άλλες χώρες όπως την Ιταλία και την Ισπανία.

Την ατολμία και την αργοπορία της κυβέρνησης την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός.

Να μην προβληματίζεται ο Πρωθυπουργός, όπως φάνηκε στο βήμα της Βουλής, αν θα βρει υπερκέρδη, γιατί η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας τα εκτιμά για την Ευρώπη στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2022.

Επίσης, η φορολόγηση των υπερκερδών πρέπει να αφορά σε εταιρείες όλης της εφοδιαστικής ενεργειακής αλυσίδας του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και σε όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share