Αγγλία: Έρχονται δύσκολα Χριστούγεννα – «Δεν έχει τελειώσει η πανδημία» προειδοποιεί αρχίατρος της χώρας

Author

Categories

Share

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε στον κόσμο ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν-Ταμ, λέγοντας πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει, προτρέποντας τους πολίτες να κάνουν τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι δύσκολα.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ήρε τους περιορισμούς στην Αγγλία τον περασμένο Ιούλιο και έχει δηλώσει πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό στη διάρκεια του χειμώνα περισσότερο με τα εμβόλια παρά με την επιβολή της χρήσης μάσκας ή προχωρώντας σε lockdown.

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη (2.11.2021), 293 θανάτους από την Covid-19, τον μεγαλύτερο αριθμό μέσα σε 24 ώρες από τον Μάρτιο, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται καθημερινά κατά μέσο όρο 40.000 νέα κρούσματα.

«Πάρα πολλοί πιστεύουν ότι η πανδημία αυτή έχει πλέον τελειώσει. Προσωπικά αισθάνομαι ότι έχουμε μπροστά μας μερικούς δύσκολους μήνες το χειμώνα και ότι δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Βαν-Ταμ μιλώντας στο BBC και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά των πολιτών αλλά και το πλήθος των ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων θα καθορίσουν πόσο δύσκολος θα είναι ο χειμώνας.

«Τα Χριστούγεννα και όλοι οι πιο σκοτεινοί μήνες του χειμώνα είναι εν δυνάμει προβληματικοί», τόνισε.

Ο Τζόνσον είχε επικαλεσθεί την επιτυχία της Βρετανίας στην αρχική εκστρατεία εμβολιασμού, όταν ήρε τους περιορισμούς, όμως ο βραδύτερος ρυθμός του εμβολιασμού με τις ενισχυτικές δόσεις σημαίνει ότι για πολλούς ευπαθείς ανθρώπους η ανοσία μπορεί να μειώνεται.

Η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE) έχει επισημάνει την ανάγκη δράσης τώρα ώστε να μειωθεί η ανάγκη για σκληρότερα μέτρα αργότερα.

Ο Τζέρεμι Φάραρ, διευθυντής της Wellcome, δήλωσε πως παραιτήθηκε από τη SAGE για να επικεντρωθεί στη δουλειά του στη φιλανθρωπική οργάνωσή του για την υγεία, όμως πρόσθεσε πως η κατάσταση παραμένει ανησυχητική.

«Η κρίση της Covid-19 απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει», υπογράμμισε ο Φάραρ σε δήλωσή του.

«Τα υψηλά επίπεδα μεταδοτικότητας που βλέπουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν ανησυχητικά, όμως παραιτήθηκα από τη συμμετοχή μου στη SAGE γνωρίζοντας πως οι υπουργοί έχουν λάβει τις περισσότερες από τις σημαντικές επιστημονικές συμβουλές που χρειάζονται για τους μήνες του χειμώνα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share