«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Άγκυρα – Ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες

Author

Categories

Share

Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα «άνοιξαν οι ουρανοί» σήμερα (11.6.2023) και οι ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και το χαλάζι προκάλεσαν τεράστιες πλημμύρες στην πόλη.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, στην πρωτεύουσα της Τουρκίας ξεκίνησαν από το μεσημέρι ισχυρές καταιγίδες, αλλά και χαλαζόπτωση, από τις οποίες προκλήθηκαν μεγάλες πλημμύρες.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεφταν από την σφοδρή βροχή μετέτρεψαν πολύ γρήγορα σε ποτάμια, δρόμους, υπόγειες διαβάσεις και σε χρόνο μηδέν πολλές περιοχές έγιναν… λίμνες.

Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους από τις πλημμύρες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας και διασώθηκαν από πυροσβέστες και πολίτες.

Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το νερό μπροστά από τη σκεπαστή αγορά Yenisehir στην περιοχή Cankaya. Οι υπόγειες διαβάσεις Kazımkarabekir, Gazi και σήραγγα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας έκλεισαν για την κυκλοφορία των οχημάτων για προληπτικούς λόγους.

Το πάρκο στην κοιλάδα Ovceler γέμισε με νερό που ερχόταν από τα βουνά γύρω του και έπεφτε σε αυτό και μετατράπηκε σε λίμνη.

Η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας της Τουρκίας είχε προειδοποιήσει για ισχυρή βροχόπτωση το απόγευμα στην Άγκυρα και έτσι οι αρχές της πρωτεύουσας ήταν σε επιφυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share