Ανταλλαγή πυρών του στρατού του Ισραήλ στα σύνορα με την Αίγυπτο – Δύο νεκροί στρατιώτες

Author

Categories

Share

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα (3.6.2023) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ενώ λίγο πριν είχαν αναφέρει δύο τραυματισμούς σε επεισόδιο ασφαλείας στην περιοχή.

Λίγες ώρες μετά, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι δύο στρατιώτες τους είναι νεκροί μετά το μεθοριακό επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο νότιο σύνορο με την Αίγυπτο.

«Σήμερα το πρωί, επεισόδιο ασφαλείας σημειώθηκε στην περιοχή της Περιφερειακής Ταξιαρχίας Παράν. Δύο στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ), ένας άνδρας και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στα σύνορα (με την Αίγυπτο).

Το επεισόδιο εξετάζεται. Οι IDF διεξάγουν έρευνες στην περιοχή», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Από τη μεριά του, το ειδησεογραφικό σάιτ ynet του Ισραήλ έκανε λόγο για «σοβαρό επεισόδιο ασφαλείας στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Ο ισραηλινός στρατός είχε αρχικά αρνηθεί να επιβεβαιώσει αυτούς τους θανάτους, στους οποίους είχαν αναφερθεί ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επειδή δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί οι οικογένειες.

Εξάλλου οι ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως στρατιώτες σκότωσαν έναν «επιτιθέμενο» σε ανταλλαγή πυρών στα ισραηλινοαιγυπτιακά σύνορα στην έρημο Νεγκέβ.

«Στη διάρκεια σύγκρουσης με έναν επιτιθέμενο σε ισραηλινό έδαφος (…) οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά και τον εξουδετέρωσαν», είχε ανακοινώσει ο στρατός. Στρατιωτικός εκπρόσωπος διευκρίνισε στη συνέχεια πως ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε.

Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβικη χώρα που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979. Εντούτοις στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών δραστηριοποιούνται λαθρέμποροι ναρκωτικών και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε λαθρεμπόρους και ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share