Αντιμοναρχικοί ετοιμάζουν διαδήλωση την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου

Author

Categories

Share

Διαδήλωση ετοιμάζουν να κάνουν οι αντιμοναρχικοί της Βρετανίας την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου το Μάιο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (22.1.2023) για να υπογραμμίσουν πως η τελετή είναι «ένα χαστούκι» για τους περισσότερους ανθρώπους που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με τον υψηλό πληθωρισμό.

Η οργάνωση Republic (Δημοκρατία) ανακοίνωσε πως ήρθε σε επαφή με την αστυνομία του Λονδίνου σχετικά με τα σχέδιά της να πραγματοποιήσει μια ειρηνική διαδήλωση στην Πλατεία Κοινοβουλίου, στην οποία δεσπόζει το Αββαείο του Ουέστμινστερ, εκεί όπου θα στεφθεί ο βασιλιάς Κάρολος, όπως και οι υπόλοιποι μονάρχες.

«Η στέψη είναι μια γιορτή της κληρονομικής εξουσίας και των κληρονομικών προνομίων, δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη κοινωνία», δήλωσε ο Γκρέιαμ Σμιθ, επικεφαλής της Republic και πρόσθεσε πως «με κόστος δεκάδες εκατομμύρια λίρες, αυτό το άσκοπο θέατρο είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο εκατομμυρίων ανθρώπων που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με την κρίση του κόστους ζωής».

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε χθες ότι η στέψη θα εορτασθεί με πομπές, μια συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ, πάρτι στους δρόμους και φωταγωγήσεις. Μάλιστα, ανακοινώθηκαν και όλες οι λεπτομέρειες.

Ο 74χρονος Κάρολος έγινε βασιλιάς το Σεπτέμβριο μετά το θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ. Η στέψη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου.

Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως οι περισσότεροι Βρετανοί υποστηρίζουν τη μοναρχία, όμως η οργάνωση Republic υποστηρίζει πως η υποστήριξη αυτή μειώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share