Αντιπολεμική διαδήλωση με πάνω από 50.000 άτομα στο Μόναχο – «Σταματήστε τον Πούτιν»

Author

Categories

Share

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε στο Μόναχο κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Σήμερα είμαστε όλοι Ουκρανοί», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση του Μονάχου για τον πόλεμο στην Ουκρανία ξεπέρασε κατά πολύ το αναμενόμενο, καθώς είχαν δηλωθεί μόνο 5.000 συμμετοχές, ενώ τη διαδήλωση, η οποία εξελίχθηκε ειρηνικά, περιφρούρησαν 500 αστυνομικοί.

«Σταματήστε αμέσως αυτόν τον τρελό πόλεμο», κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Δήμαρχος της πόλης, Ντίτερ Ράιτερ.

Πολλοί διαδηλωτές ήταν ντυμένοι στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας, γαλάζιο και κίτρινο και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου και του Ρώσου προέδρου. «Σταματήστε τον Πούτιν», «Προστατέψτε την Ουκρανία», «Αφήστε την ειρήνη να κερδίσει», ήταν κάποια από αυτά.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ποτέ ξανά στη λάθος πλευρά της Ιστορίας»

«Ποτέ δεν πίστευα ότι τα εγγόνια μου θα με ρωτούσαν αν θα έρθουν τα τανκς στο Μόναχο», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης, ενώ ο Μάρκους Ζέντερ τόνισε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε έναν τέτοιο απρόκλητο πόλεμο στην Ευρώπη». «Δε θέλουμε ποτέ ξανά να βρεθούμε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε η πρόεδρος του βαυαρικού κοινοβουλίου, Ίλζε Άιγνκερ.

Τον λόγο έλαβε και ο πρόξενος της Ουκρανίας στο Μόναχο Γιαρμίλκο Γιούρι, ο οποίος έκανε λόγο για πόλεμο εναντίον και αμάχων στη χώρα του και κάλεσε όλους να βοηθήσουν στην απομόνωση της Ρωσίας. «Το τίμημα του πολέμου θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να καταθέσουν τα όπλα. Βοηθήστε μας να πολεμήσουμε. Πιστέψτε στη γενναιότητά μας και ενισχύστε μας», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους Γερμανούς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share