Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στις κατεστραμμένες περιοχές στην Τουρκία – Ανθρωπιστική βοήθεια από το ΠΑΜΕ

Author

Categories

Share

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ταξίδεψε στην Τουρκία, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και συνολικά του ελληνικού λαού στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό που χτυπήθηκε από τους σεισμούς.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και Μπιργκιούλ Μαξούμ, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Ξάνθη.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, επισκέφθηκε την Αντιόχεια, τα Άδανα και άλλες σεισμόπληκτες περιοχές στην επαρχία Χατάι. Είχε διμερείς επαφές με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, το οποίο πρωτοστατεί στην οργάνωση και το συντονισμό των δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των σεισμόπληκτων μέσα από τα «Στέκια Γειτονιάς» που έχει συγκροτήσει. Η αντιπροσωπεία συμμετείχε, ακόμα, το απόγευμα του Σαββάτου, σε πολιτική εκδήλωση του ΚΚΤ στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ έστειλε μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία μάζεψαν συνδικάτα για να βοηθήσουν το γειτονικό λαό.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το «Στέκι Γειτονιάς» του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στη συνοικία «Αyranci» της Άγκυρας, το πρωί της Κυριακής μετέβη στα Άδανα και στο “Στέκι Γειτονιάς” και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με επίσκεψη στο Στέκι Γειτονιάς του ΤΚΡ στα προάστια του Ισκεντερούν και στην ισοπεδωμένη Αντιόχεια.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Κρίσης του ΚΚ Τουρκίας, στη γειτονιά Αρμουτλού, όπου ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΤ πως κάθε σεισμόπληκτη περιοχή που επισκέπτεται η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «επιβεβαιώνει τις ευθύνες του αστικού κράτους και της κυβέρνησης».

Ταυτόχρονα, αυτά που βλέπει η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «επιβεβαιώνουν τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν τα μέλη και τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας για τη διάσωση ανθρώπων και για τη στήριξή τους», ανέφερε ο Γ. Μαρίνος.

Μεταφέροντας τα συγχαρητήρια της ΚΕ του ΚΚΕ για όλα αυτά που κάνουν οι Τούρκοι κομμουνιστές, σημείωσε πως «αυτό που κάνουν οι σύντροφοί μας, η ηρωική τους προσπάθεια τονίζει τη σημασία της πάλης των κομμουνιστών να αλλάξουν αυτή τη σάπια κοινωνία».

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθηθεί ο τουρκικός λαός.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Τουρκία η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε, το Σάββατο, με τον Κεμάλ Οκουγιάν, γγ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, ενώ συμμετείχε στην μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΤ, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Kocatepe στην ‘Αγκυρα, με κεντρικό ομιλητή τον γγ της ΚΕ του ΚΚΤ Κεμάλ Οκουγιάν και με κεντρικό σύνθημα “Για να μην ξαναβρεθούμε κάτω από τα συντρίμμια, ξεσηκωνόμαστε!”.

Στην παρέμβαση που έκανε στην εκδήλωση ο Γιώργος Μαρίνος μετέφερε μήνυμα αμέριστης αλληλεγγύης της ΚΕ του ΚΚΕ στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και το ΚΚ Τουρκίας. «Είμαστε στο πλευρό σας σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της τραγωδίας που χτύπησε τον τουρκικό και τον γειτονικό συριακό λαό» ανέφερε.

«Χαιρετίζουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, την ακούραστη και πολύτιμη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας που μπήκαν αμέσως μπροστά, οργανωμένα, με αυτοθυσία στη μάχη της διάσωσης και τη στήριξη των πληγέντων με τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες, είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτό είναι το TKP, αυτοί είναι οι κομμουνιστές, πρωτοπόροι αγωνιστές στο πλευρό των λαών για το δικαίωμα στη ζωή, για κάθε δικαίωμα ενάντια στο καθεστώς της εκμετάλλευσης, για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία» τόνισε.

Ο Γιώργος Μαρίνος έκανε λόγο για «εγκληματικές ευθύνες του αστικού κράτους» αναφέροντας πως υπάρχει και η αναγκαία επιστημονική γνώση και τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα για αντισεισμική προστασία, ανθεκτικά κτίρια, συστηματικούς προσεισμικούς ελέγχους και κατασκευαστικές παρεμβάσεις, «αλλά το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του υπηρετούν τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων, του μεγάλου κεφαλαίου, καταπατούν τις λαϊκές ανάγκες, διαθέτουν δισ. δολάρια για το κυνήγι των εξοπλισμών και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους. Αυτή την καπιταλιστική βαρβαρότητα πληρώνουν οι λαοί με τη ζωή τους στην Τουρκία, την Ελλάδα, στα άλλα κράτη».

«Συγκλονιστική η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού»

Αναφέρθηκε στην συγκλονιστική αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και σημείωσε ότι το «ΚΚΕ και η ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ τα συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς, πρωτοστατούν, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, πραγματοποιούν αιμοδοσία, ιατρικές και άλλες ομάδες είναι σε ετοιμότητα να συμβάλλουν στην ανακούφιση των πληγέντων».

«Εκτιμούμε πολύ τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της ελληνικής ομάδας έρευνας και διάσωσης και των άλλων συνεργείων που διέθεσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν ανθρώπους από τα ερείπια των γκρεμισμένων κτιρίων» υπογράμμισε.

Τονίζοντας ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, σημείωσε ότι μέσα στις δύσκολες συνθήκες δυναμώνει η φιλία ανάμεσα στον τουρκικό και τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς και κατέληξε: «Η δύναμή τους βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την κοινή πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Αυτή την υπόθεση υπηρετούν με συνέπεια το TKP και το ΚΚΕ και σ’ αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε, ενισχύοντας τη συνεργασία των κομμάτων μας και των λαών μας. Προχωράμε μαζί με πίστη στα κομμουνιστικά ιδανικά και αξίες, στο δίκιο των λαών και στις προσδοκίες τους να ζήσουν μια καλύτερη, μια ανθρώπινη ζωή, με τις δυνατότητες της εποχής μας, του 21ου αιώνα».


Πηγή: newsit.gr

Author

Share