Απαγάγουν πολίτες από τη Μαριούπολη και τους μεταφέρουν με τη βία στη Ρωσία

Author

Categories

Share

Την απαγωγή χιλιάδων κατοίκων της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις και τη μεταφορά τους σε Ρωσία καταγγέλλει ο δήμαρχος της πόλης. Η πόλη έχει ισοπεδωθεί, με το τελευταίο χτύπημα των Ρώσων να είναι στη σχολή καλών τεχνών όπου είχαν βρει καταφύγιο 400 άμαχοι.

«Τρόμος που θα μείνει στην μνήμη για τους επόμενους αιώνες είναι η πολιορκία της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που οι αρχές της ρημαγμένης πόλης καταγγέλλουν ότι χιλιάδες κάτοικοι έχουν αρπαγεί από τις ρωσικές δυνάμεις και μεταφερθεί στην Ρωσία και πως στα συντρίμμια της σχολής καλών τεχνών έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες άνθρωποι.

«Την τελευταία εβδομάδα, πολλές χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν αρπαγεί και μεταφερθεί βιαίως σε ρωσικό έδαφος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο κανάλι του στο Telegram

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων έχουν μεταδώσει ότι λεωφορεία μετέφεραν πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που η Μόσχα αποκαλεί πρόσφυγες από την Μαριούπολη τις τελευταίες ημέρες.

Περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Μαριούπολη από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Κίεβο.

Οι επιζώντες έχουν καταφύγει σε υπόγεια και αντιμετωπίζουν πλήθος ελλείψεων. Κάτοικοι που διέφυγαν από την Μαριούπολη μιλούν για πτώματα που κείτονται επί μέρες στους δρόμους, για την πείνα, την δίψα και το δριμύ ψύχος.

Η Μαριούπολη έχει για το Κρεμλίνο στρατηγική σημασία αφού η κατάληψή της θα επιτρέψει την εδαφική συνέχεια ανάμεσα στην προσαρτημένη από την Μόσχα ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας και το Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, αποκλείοντας παράλληλα την Ουκρανία από την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share