Απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων από απόψε τα μεσάνυχτα ενόψει των καλπών της Κυριακής

Author

Categories

Share

Την απαγόρευση οποιασδήποτε προεκλογικής δραστηριότητας από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (23.6.2023) ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, εξηγώντας παράλληλα ποιες είναι αυτές οι δραστηριότητες.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, από απόψε τα μεσάνυχτα απαγορεύονται όλες οι προεκλογικές δραστηριότητες των κομμάτων και των υποψηφίων των εκλογών της 25ης Ιουνίου, δηλαδή οι ομιλίες, οι αφίσες, τα τηλεοπτικά μηνύματα ακόμα και οι αναρτήσεις στα social media.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:

«Επισημαίνεται ότι από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 23 Ιουνίου και ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της Κυριακής 25 Ιουνίου, τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 48 του π.δ. 26/2012.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 48 με τίτλο «Θέματα δημόσιας τάξης – Απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων», κατά την ημέρα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, καθώς και την παραμονή αυτής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική δραστηριότητα όπως:

  • Πραγματοποίηση Ομιλιών
  • Ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων
  • Μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου
  • Προεκλογική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share