Απάντηση Γιάννη Οικονόμου σε Αλέξη Τσίπρα: «Συνεχίζει ακάθεκτος να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών»

Author

Categories

Share

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε σκληρό ύφος στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα σήμερα (24.3.2023) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά.

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει ακάθεκτος να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών προσπαθώντας να υποστηρίξει το προεκλογικό του αφήγημα» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Μιλά για αξιοκρατία αυτός που πολέμησε κάθε θεσμική προσπάθεια λογοδοσίας και αξιολόγησης. Μιλά για δικαιοσύνη και σεβασμό του δημοσίου συμφέροντος αυτός που έχει στο πλάι του δύο καταδικασμένους στο Ειδικό Δικαστήριο υπουργούς του με το βαρύτατο για δημόσιο λειτουργό αδίκημα, της παράβασης καθήκοντος. Τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Μιλά για σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος αυτός που έχει αναγάγει σε κορυφαία στελέχη του υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων που ήταν οι στυλοβάτες του κρατισμού και της κομματοκρατίας», αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί κανείς που πιστεύει στον εκσυγχρονισμό του κράτους και στην αξιολόγηση, σε σύγκρουση με χρόνιες παθογένειες και συντεχνιακές αντιλήψεις που μας κράτησαν και μας κρατούν πίσω», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαπολύσει επίθεση στην Κυβέρνηση και είχε πει μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση με τον Ιωάννη Σαρμά ότι: «η ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά, εδώ και τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Ο πολίτης χρειάζεται ένα κράτος το οποίο θα είναι αξιοκρατικό και όχι ένα κράτος πελατειακό, αναξιοκρατικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share