Αποκάλυψη «βόμβα»: Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μη «πειραχθεί» ο Αμπράμοβιτς

Author

Categories

Share

Σε μια αποκάλυψη “βόμβα” προχώρησε η “The Wall Street Journal”, σχετικά με ένα… αίτημα που είχε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, σχετικά με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Όπως αποκαλύπτει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αιτήθηκε να εξαιρεθεί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά Ρώσων ολιγαρχών.

Η Wall Street Journal σημειώνει ότι για τον Ουκρανό πρόεδρο ο Ρώσος μεγιστάνας – ο οποίος δέχθηκε κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και της ΕΕ, γεγονός που έφερε την Τσέλσι σε θέση πώλησης – θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις διαπραγματεύσεις Μόσχας – Κιέβου για μια συμφωνία ειρήνης.

Όπως μάλιστα τονίζεται, στις αρχές Μαρτίου, Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέταξαν λίστα κυρώσεων κατά του Αμπράμοβιτς, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ, παράλληλα με το πακέτο μέτρων της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Όμως, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει.

Και αυτό γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να συμβουλευτεί και να… ακούσει τον Ουκρανό ομόλογό του, ο οποίος του ζήτησε να “αφαιρέσει” τον Αμπράμοβιτς από τα μέτρα, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικός ως συνδετικός κρίκος, σε μια προσπάθεια επίλυσης του “εφιάλτη” που ζει η Ουκρανία.

«Κανένα σχόλιο» για το δημοσίευμα

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε σε αίτημα της WSJ για σχολιασμό, την ώρα που η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου τόνισε πως “… δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι”.

«Για τις διαπραγματεύσεις, και προς το συμφέρον της επιτυχίας τους, δεν είναι χρήσιμο να σχολιάζουμε τη διαδικασία ούτε την ανάμειξη του κ. Αμπράμοβιτς», ανέφερε σε δήλωση εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα. «Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, βάσει αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εβραϊκών οργανώσεων στην Ουκρανία, κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις προσπάθειες που στοχεύουν στην αποκατάσταση της ειρήνης το συντομότερο δυνατό».

Παράλληλα, το γραφείο του ουκρανού προέδρου και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Μετά από όλα αυτά η άφιξη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη, δεν αποκλείεται να φέρει και ανακοίνωση για πακέτο κυρώσεων σε πολιτικά πρόσωπα και ολιγάρχες από τη Ρωσία (όπως αναφέρει και ο Guardian). Μένει να δούμε εάν ανάμεσα τους θα είναι και το όνομα του Ρομάν Αμπράμοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share