Αποκαλυπτικά έγγραφα για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Η Ρωσία σχεδίαζε να καταλάβει τη χώρα σε δύο εβδομάδες!

Author

Categories

Share

Απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα έπεσαν στα χέρια του ουκρανικού στρατού και αποδεικνύουν πως η Ρωσία είχε στόχο να αρχίσει την εισβολή τέσσερα 24ωρα νωρίτερα και να καταλάβει τη χώρα σε δύο εβδομάδες. 

Οι εικόνες των φερόμενων ρωσικών εγγράφων αναρτήθηκαν στο λογαριασμό του facebook της Επιχειρησιακής Ομάδας Ανατολής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιτελείς ενέκριναν τα επιχειρησιακά σχέδια της εισβολής στην Ουκρανία στις 18 Ιανουαρίου.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

«Χάρη στις επιτυχημένες ενέργειες μιας από τις μονάδες των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων οι Ρώσοι εισβολείς όχι μόνον χάνουν οπλισμό και άνδρες, αλλά μέσα στον πανικό τους αφήνουν πίσω και απόρρητα έγγραφα», αναφέρουν.

Η Ομάδα αυτή του ουκρανικού στρατού λέει ότι κατέσχεσε τα έγγραφα από την 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν χάρτες, λεπτομέρειες για στρατιωτικές επιχειρήσεις, ραδιοσυχνότητες και διακριτικά κλήσης, λίστα προσωπικού κ.α., σύμφωνα με το Business Insider.

Τα σχέδια των Ρώσων

Με βάση όσα προκύπτουν από τα έγγραφα, η Ρωσία σχεδιάζει να νικήσει την Ουκρανία σε δύο εβδομάδες. Το επιχειρησιακό σχέδιο προέβλεπε έναρξη της εισβολής στις 20 Φεβρουαρίου και μέχρι της 6 Μαρτίου κατάληψη της χώρας και ολοκλήρωσης της επιχείρησης.

Η ρωσική μονάδα διατάχθηκε να αποβιβαστεί από το αποβατικό Orsk στην περιοχή της Στεπάβνικα Πέρσα στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσα στο Ζαπορίγια Ομπλάστ της νότιας Ουκρανίας με στόχο να προωθηθε, να αποκλείσει τη Μελιτόπολη και να την καταλάβει σε συνεργασία με το 177ο Σύνταγμα Πεζοναυτών, που κανονικά ανήκει στον ρωσικό Στόλο της Κασπίας και μετακινήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα έναν μήνα πριν ξεκινήσει η εισβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share