Αποκλεισμένο στον Μαυρίκιο κρουαζιερόπλοιο υπό τον φόβο επιδημίας χολέρας – Παίρνουν δείγματα από τους επιβάτες

Author

Categories

Share

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία φαίνεται πως αποτελεί το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Dawn, το οποίο βρίσκεται έξω από τον Μαυρίκιο στην Ανατολική Αφρική και οι αρχές του έχουν απαγορεύσει να ελλιμενιστεί.

Ο λόγος είναι ότι οι αρχές στον Μαυρίκιο φοβούνται για το ενδεχόμενο επιδημίας χολέρας με συνέπεια το κρουαζιερόπλοιο να είναι ακινητοποιημένο ανοικτά του λιμανιού Πορτ Λουίς.

Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο είχε πλησιάσει το γαλλικό νησί La Réunion, αλλά οι αρχές δεν το άφησαν να πιάσει λιμάνι. To κρουαζιερόπλοιο Norwegian Dawn είχε φύγει από την Μαδαγασκάρη στις 22 Φεβρουαρίου με περισσότερους από 2.000 επιβάτες και περίπου 1000 μέλη πλήρωμα.

Επρόκειτο να πιάσει στο νησί La Réunion, όμως οι υγειονομικές αρχές έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας στο πλοίο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Πρότειναν τους υπεύθυνους του κρουαζιερόπλοιου να κάνει μια ιατρική ομάδα ελέγχους που βέβαια για να πραγματοποιηθούν θα χρειάζονταν πολλές ώρες για να γίνουν.

Μετά, ωστόσο,  από τα συμπτώματα που παρουσιάστηκαν σε πολλούς από τους επιβάτες δεν έγινε στάση στο νησί La Réunion και το κρουαζιερόπλοιο πήγε στον Μαυρίκιο.

Η διοίκηση του πλοίου συνεργάζεται με τις αρχές στον Μαυρίκιο και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε λάβει δείγματα από περίπου 15 επιβάτες που βρίσκονταν σε απομόνωση στο πλοίο. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα είναι διαθέσιμα σε 48 ώρες.

Ένας Ολλανδός επιβάτης που επέβαινε στο πλοίο δήλωσε στο BN DeStem ότι ο καπετάνιος του είπε ότι μπορεί να υπήρχε επιδημία χολέρας στο πλοίο, μιας και τους τελευταίους μήνες κρούσματα χολέρας έχουν εντοπιστεί στη Νότια Αφρική, κυρίως στη Ζάμπια.

 «Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και ολόκληρης της χώρας είναι υψίστης σημασίας για τις αρχές», ανέφερε εκπρόσωπος του νησιού.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share