Αρμένιοι πλάκωσαν στο ξύλο Τούρκους διπλωμάτες στην Καλιφόρνια

Author

Categories

Share

Ανάστατοι είναι οι Αρμένιοι σε όλο τον κόσμο, αλλά και στις ΗΠΑ, μετά τα τελευταία γεγονότα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες Αρμένιοι να εγκαταλείψουν την περιοχή και να ακολουθήσουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Ωστόσο, τα πράγματα πήρα μια διαφορετική τροπή στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νότια Καλιφόρνια όταν Αρμένιοι επιτέθηκαν σε Τούρκους διπλωμάτες, καθώς η σχέση Αρμενίας και Τουρκίας δυναμιτίστηκε και πάλι μετά τη στήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν για την επιχείρηση του στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.  

Αφορμή στάθηκε ομιλία του πρέσβη της Τουρκίας στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, μία περιοχή που έχει ισχυρή παροικία Αρμενίων, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία και διαδήλωσαν έξω από το Πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, η συμμετοχή ήταν τέτοια που οι παρευρισκόμενοι δεν κατάφερναν να ακούσουν τι έλεγε ο πρέσβης, ενώ την ομιλία του παρακολουθούσε και ο Αζέρος Γενικός Πρόξενος στο Λος Άντζελες.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο φαίνεται Αρμένιοι να προπηλακίζουν τους Τούρκους διπλωμάτες, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο τους κυνηγούν και τους πετούν νερά.

Η Τουρκία έκανε λόγο για προβοκάτορες, εκδίδοντας μάλιστα επίσημη ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Είναι ανησυχητικό ότι η γλώσσα μίσους των ριζοσπαστικών ομάδων της διασποράς, που στοχεύουν τη χώρα μας και το Αζερμπαϊτζάν, και πιο πρόσφατα την κυβέρνηση της Αρμενίας και την ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή, έχει μετατράπηκαν σε βίαιες πράξεις. Θα κινήσουμε την απαραίτητη νομική διαδικασία εναντίον όσων επιτέθηκαν σωματικά στην αντιπροσωπεία μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share