Αστυνομικός φρουρός στη Ρωσία ξυλοκόπησε στο δικαστήριο δημιουργό καναλιού στο Telegram – Τον απείλησε και με βιασμό

Author

Categories

Share

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού φέρεται πως έπεσε ο Ντμίτρι Ιβάνοφ, δημιουργός του καναλιού «Protestnii MGU» στο Telegram, που κατηγορείται για διάδοση fake news σχετικά με τον στρατό της Ρωσίας. Το περιστατικό -σύμφωνα με το site Mediazona- σημειώθηκε την 18η Ιανουαρίου του 2023, μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού δικαστηρίου Τιμιριάζεφσκι της Μόσχας. 

Ο αστυνομικός φρουρός, όπως δήλωσε η δικηγόρος του στο site Mediazona, εισέβαλε «αρκετά άγρια» στον «κλωβό» που κρατούνταν ο Ντμίτρι Ιβάνοφ εντός του δικαστηρίου και προσπάθησε να τον βγάλει έξω σέρνοντας τον. Στη συνέχεια, ο δημιουργός του καναλιού «Protestnii MGU» στο Telegram, που κατηγορείται για διάδοση fake news σχετικά με τον στρατό της Ρωσίας, ζήτησε από τον αστυνομικό να τον αφήσει να τελειώσει την ακρόαση για «δύο λεπτά», αλλά ο αστυνομικός του χτύπησε τα χέρια και τον έβγαλε έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με την δικηγόρο, αργότερα ο αστυνομικός φρουρός κατέβασε τον Ντμίτρι Ιβάνοφ από τις σκάλες, έκλεισε τη βιντεοκάμερα καταγραφής που έφερε πάνω του και τον χτύπησε στο κεφάλι και στα πλευρά, ενώ του έστριψε τα χέρια πίσω από την πλάτη. Επίσης, σύμφωνα με τον Ιβανόφ, ο αστυνομικός τον πήγε στην τουαλέτα όπου προσπάθησε να του βάλει το κεφάλι μέσα στη λεκάνη και τον απείλησε ότι «θα του βάλει ένα ξύλο στον πρωκτό», ενώ ο δεύτερος αστυνομικός «παρατηρούσε» «άπραγος».

Η δικηγόρος του ισχυρίσθηκε ότι ο Ντμίτρι Ιβάνοφ ξυλοκοπήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να «μην υπάρχουν ίχνη». Ένας γιατρός στο προανακριτικό κέντρο κράτησης κατέγραψε μικρούς μώλωπες στους καρπούς του.

Σύμφωνα με το κανάλι στο Telegram «Prison MGU», ο φρουρός αστυνομικός «του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά με ένα γκλοπ, έσφιξε πολύ τις χειροπέδες (έμειναν μελανιές στους καρπούς του) και απείλησε να τον βιάσει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share