Αυγενάκης για Politico: «Το δημοσίευμα περί εξαγοράς της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030 είναι γεμάτο ανακρίβειες»

Author

Categories

Share

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο να πληρώσει για την κατασκευή νέων σύγχρονων γηπέδων με αντάλλαγμα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της χώρας να πάρει τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το περασμένο καλοκαίρι, έγινε προσφορά δισεκατομμυρίων από τον Σαουδάραβα στη χώρα μας, η οποία από την πλευρά της οφείλει να συνυπογράψει (μαζί με την Αίγυπτο) για την “αγορά” του Μουντιάλ από τη Σαουδική Αραβία με τη συμμετοχή και των δύο χωρών.

Ακόμα υποστηρίζει ότι η Σαουδική Αραβία θέλει να αναλάβει όλο το κόστος της φιλοξενίας για την Ελλάδα (σ.σ. χτίσιμο τριών νέων υπερσύγχρονων γηπέδων) και την Αίγυπτο, με προϋπόθεση το 75% της διοργάνωσης να διεξαχθεί στη χώρα του Κόλπου.

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτηση του στο twitter επιβεβαίωσε τις επαφές της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία αλλά τόνισε πως το ρεπορτάζ του Politico έχει πολλές ανακρίβειες.

“Το δημοσίευμα του Politico, περί “εξαγοράς” της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών & της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας”, αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share