«Μπαρούτι» η Τουρκία με τις ΗΠΑ για την έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ για την τρομοκρατία

Author

Categories

Share

Η Τουρκία έβαλε στο στόχαστρο τις ΗΠΑ με αφορμή την έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ για την τρομοκρατία στη γειτονική μας χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την τρομοκρατία στον πλανήτη το 2021 διαστρεβλώνει σκόπιμα τον αγώνα της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της τρομοκρατίας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Επίσης η Τουρκία κατηγορεί τους Αμερικανούς ότι χρησιμοποιούν την προέκταση του PKK, την οργάνωση SDF στη Συρία και ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι η έκθεση περιλαμβάνει τους ισχυρισμούς ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας και του Ιράκ έχουν προκαλέσει απώλειες αμάχων.

Σκόπιμη διαστρέβλωση

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, ανέφερε: «Η Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη χώρα για την τρομοκρατία το 2021 διαστρεβλώνει σκόπιμα τον αγώνα της χώρας μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που αποτελούν άμεση απειλή για την ασφάλειά της.

Η αναφορά στην έκθεση του λεγόμενου SDF, προέκτασης της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, ως εταίρου των ΗΠΑ στον αγώνα κατά του DAESH, αποκαλύπτει ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει το παράπτωμα της χρήσης άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης στην καταπολέμηση τρομοκρατικής οργάνωσης», τόνισε ο Τανζού Μπιλγκίτς.

«Είναι επίσης περίεργο το γεγονός ότι η έκθεση περιλαμβάνει τους ισχυρισμούς ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις μας κατά της Συρίας και του Ιράκ έχουν προκαλέσει απώλειες αμάχων, παραπέμποντας σε μεροληπτικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δείξουν αλληλεγγύη στη χώρα μας σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας και να υιοθετήσουν μια προσέγγιση αρχών, συνεπή, αποφασιστική και αποτελεσματική στάση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share