Μπερτομέου: «Αργά ή γρήγορα η Αθήνα θα διοργανώσει Final 4 της EuroLeague»

Author

Categories

Share

Ο Τζόρντι Μπερτομέου βρίσκεται στην Ελλάδα για να έχει επαφές με τις ομάδες της Euroleague και παρακολουθεί αυτή την ώρα και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Νωρίτερα όμως, μίλησε και στη Nova για την κατάσταση στη διοργάνωση εν μέσω κορονοϊού, ενώ προανήγγειλε επιστροφή του Final 4 στην Αθήνα, αργά ή γρήγορα.

Οι δηλώσεις του Μπερτομέου

Για τις σκέψεις του αναφορικά με την πρόοδο της regular season: «Είναι μια δύσκολη σεζόν, όχι μόνο για τους αγώνες μας, αλλά και για τις εγχώριες διοργανώσεις που ανέβαλαν αρκετούς αγώνες. Οι κανόνες που βάλαμε όμως, ήταν ελαστικοί και βοήθησαν ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, ως διοργάνωση, να ελέγξουμε όλο αυτό και να προχωρήσουμε δίχως προβλήματα. Αυτό έγινε, κι είμαστε χαρούμενοι».

Euroleague: Στο ΟΑΚΑ ο Μπερτομέου για το Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Για το ενδεχόμενο της «φούσκας» στο Final Four της Κολωνίας: «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάμε τόσο μακριά. Όλοι έχουν τα πρωτόκολλά τους. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα πρέπει όλοι να ακολουθήσουν, αυτό είναι λογικό, κι έχει να κάνει με τα πρωτόκολλα. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε μια φούσκα, πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα δώσουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, παρά το γεγονός πως δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε αυτό στο οποίο έχουν συνηθίσει».

Για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και το ισοζύγιο των εξόδων με τα έσοδα: «Ο Παναθηναϊκός λειτουργεί σε πλήρη ταύτιση με τις αρχές της EuroLeague, με τον καινούργιο τρόπο λειτουργίας δεν είναι πλέον ένα κλαμπ που ξοδεύει περισσότερα από τα έσοδα που έχει. Υπάρχει πλήρης εναρμόνιση των εξόδων με τα έσοδα, κάτι στο οποίο στηρίζεται το FFP που υπάρχει στην EuroLeague».

Για το ενδεχόμενο η Αθήνα να διοργανώσει το Final Four της EuroLeague τα επόμενα χρόνια: «Είναι κάτι ρεαλιστικό, μιλάμε για μια χώρα που έχει μεγάλο πάθος για το άθλημα και εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Ευτυχώς η EuroLeague έχει πολλές πόλεις που θέλουν να διοργανώσουν το Final Four. Δεν μπορώ να πω ακριβώς πότε ακριβώς, αλλά πιστεύω πως αργά ή γρήγορα η Αθήνα θα διοργανώσει ξανά το Final Four της EuroLeague».

Πηγή: newsit.gr

Author

Share