Μπόρις Τζόνσον: Όσοι νοσηλεύονται σήμερα είναι αυτοί που δεν έκαναν την αναμνηστική δόση

Author

Categories

Share

Όσοι δεν έκαναν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι αυτοί που νοσηλεύονται με COVID-19 σε ΜΕΘ σήμερα, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κάλεσε σήμερα Τετάρτη (29.12.2021) τους πολίτες της Βρετανίας να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είπε ακόμη ότι οι πολίτες θα πρέπει να γιορτάσουν με σύνεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά την απόφασή του να μην επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης της υψηλά μεταδιδόμενης μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά η συντριπτική πλειονότητα πολιτών που καταλήγουν σε ΜΕΘ των νοσοκομείων μας είναι άνθρωποι που δεν έχουν λάβει την αναμνηστική δόση», είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του σε ένα εμβολιαστικό κέντρο.

«Μίλησα με γιατρούς που λένε ότι ο αριθμός (εκείνων που δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση) και βρίσκονται σε ΜΕΘ φθάνει έως και το 90%. Η παραλλαγή Όμικρον εξακολουθεί να προκαλεί πραγματικά προβλήματα, βλέπετε τα κρούσματα να αυξάνονται στα νοσοκομεία, αλλά είναι προφανώς ηπιότερη (η παραλλαγή Όμικρον) από την Δέλτα», σχολίασε ο Τζόνσον.

«Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να διασκεδάσουν την Πρωτοχρονιά αλλά με έναν λογικό και συνετό τρόπο. Κάντε ένα τεστ, σκεφτείτε τον αερισμό, σκεφτείτε τους άλλους αλλά κυρίως κάντε την τρίτη δόση», είπε.

Την ίδια ώρα, στη χώρα καταγράφηκε ρεκόρ στον αριθμό νέων κρουσμάτων και χθες Τρίτη αναφέρθηκαν 129.471 νέες μολύνσεις εξαιτίας της υψηλά μεταδιδόμενης μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Επίσης υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες για δυσκολία στην προμήθεια διαγνωστικών τεστ.

Παρότι ο αριθμός των ημερήσιων νοσηλειών έχει αυξηθεί, παραμένει αρκετά κάτω από εκείνον που σημειωνόταν στις αρχές του χρόνου με περίπου 1.000 εισαγωγές καθημερινά σε σχέση με 4.000 τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share