Μπρους Γουίλις: Η μητέρα του φοβάται ότι πλέον δεν την αναγνωρίζει λόγω της άνοιας

Author

Categories

Share

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο από την οικογένεια του Μπρους Γουίλις, με τη μητέρα του να φοβάται ότι πλέον δεν μπορεί να την αναγνωρίσει, λόγω της μετωποκροταφικής άνοιας, της σπάνιας και εξουθενωτικής νευρολογικής διαταραχής που διαγνώστηκε ο γνωστός ηθοποιός.

Τα νέα ράγισαν τις καρδιές της οικογένειάς του αλλά και των θαυμαστών του. Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FTD), η οποία επηρεάζει τους λοβούς του εγκεφάλου πίσω από το μέτωπο, οι οποίοι ευθύνονται για τη συμπεριφορά του εκάστοτε ανθρώπου, των συναισθημάτων του και τον προγραμματισμό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γουίλφριντ Γκλιμ στη Bild, του ξαδέρφου της μητέρας του Μπρους Γουίλις, η συμπεριφορά του ηθοποιού με τους σκληροτράχηλους ρόλους έχει αλλάξει τόσο πολύ, που πλέον δεν μπορεί να κάνει μια φυσιολογική συζήτηση.

Η μητέρα του, Μαρλίν, δεν είναι σίγουρη αν την αναγνωρίζει ακόμα ο γιος της και φυσικά είναι στεναχωρημένη και ανήσυχη για την υγεία του. Ήδη, η ανησυχία ήταν μεγάλη καθώς ο Μπρους Γουίλις είχε αποσυρθεί από την υποκριτική, λόγω της διάγνωσής του με αφασία, η οποία επηρέαζε την ικανότητά του να επικοινωνεί με τους γύρω του.

Πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι τελικά ο Μπρους Γουίλις πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην προσωπικότητά του αλλά και στον τρόπο που επικοινωνεί και αναγνωρίζει τους γύρω του.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μπρους Γουίλις για την άνοια:

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του Μπρους Γουίλις, μαζί με την πρώην σύζυγό του Ντέμι Μουρ, αναφέρεται ότι: «Η οικογένειά μας θέλει να αναφέρει αρχικά ότι εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών που έχουμε λάβει όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους.

Στο πνεύμα αυτού, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει. Από τότε που ανακοινώσαμε ότι διαγνώστηκε με αφασία την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει επιδεινωθεί και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD).

«Δυστυχώς, αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία και αυτό είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που έχει ο Μπρους. Αν και αυτό είναι επώδυνο, παράλληλα είναι και ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση.

Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε.

Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, κάτι που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των ΜΜΕ μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share