Δάσκαλοι μαστιγώνουν μαθήτρια στη Νιγηρία επειδή ήπιε αλκοόλ

Author

Categories

Share

Ένα εξοργιστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο τέσσερις δάσκαλοι σε σχολείο της Νιγηρίας χτυπούν ανελέητα μια μαθήτρια με μαστίγια μετά από συγκατάθεση του πατέρα της, επειδή κατανάλωσε αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της μαθήτριας από τη Νιγηρία, την είδε να καταναλώνει αλκοόλ σε βίντεο, το είπε στους δασκάλους της και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της με τα μαστίγια, την οποία έκατσε και παρακολούθησε. Μάλιστα, ο πατέρας υπερασπίστηκε την επιθυμία του να τιμωρηθεί η κόρη του, επειδή αναστατώθηκε όταν την είδε με αλκοόλ στα χέρια.

Οι δάσκαλοι δεν δίστασαν να πάρουν τα μαστίγια και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τόσο τη νεαρή κοπέλα όσο και έναν φίλο της, με τα βίντεο από τις βουρδουλιές να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και να προκαλούν την οργή των χρηστών των social media, οι οποίοι ζητούν λήψη μέτρων για το σχολείο αυτό.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η κοπέλα φαίνεται γονατιστή να προσπαθεί να προστατευτεί από τα χτυπήματα ενώ σε ένα σημείο πέφτει και το χιτζάμπ από το κεφάλι της, αποκαλύπτοντας το πρόσωπό της.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο διευθυντής του σχολείου έχει τεθεί σε αναστολή, ωστόσο το εκπαιδευτικό ίδρυμα υπερασπίστηκε τις ποινές στο BBC, λέγοντας πως η τιμωρία συνάδει με τον ισλαμικό νόμο.

Σε ανακοίνωσή της, η τοπική κυβέρνηση ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα από μια ομάδα «αποτελούμενη από μουσουλμάνους μελετητές, ηγέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους». Τα παιδιά λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share