Δεύτερο «όχι» στην αποφυλάκισή του Γιάννη Λαγού

Author

Categories

Share

Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να εξεταστεί η νέα αίτηση.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν στη δικαστική αίθουσα, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη. 

Ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Γιάννης Λαγός και κατ’ επέκταση, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είπε επίσης «όχι» και στο τρίτο αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών και επτά μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή. 

Η δικηγόρος της καταδικασμένης ως μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της εντολέως της αλλά και οικονομικά ζητήματα, ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι οι λόγοι αυτοί αυτά δε δικαιολογούν την υπέρμετρη βλάβη που επικαλέστηκε η αιτούσα και πρότεινε τη απόρριψη του αιτήματος. Η πρόταση του τελικά υιοθετήθηκε από την έδρα η οποία με πλειοψηφία (4-1) είπε «όχι» στην έξοδο από τις φυλακές της πρώην ανθυπαστυνόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share