Δεν ξεκίνησε το Λαμία – Λάρισα, κινδυνεύουν με τιμωρία οι Θεσσαλοί

Author

Categories

Share

Το Λαμία – Λάρισα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17:15, δεν έκανε ποτέ σέντρα.

Όπως μεταδόθηκε από τη Nova, οι δέκα ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία ανακλήθηκαν δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής και ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν μπορούσε να ξεκινήσει τον αγώνα. Στο γήπεδο είναι παρών κι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος συμφωνεί με τη θέση του Αριστομένη Κουτσιαύτη.

Όπως όλα δείχνουν, η τύχη του αγώνα θα κριθεί στα δικαστήρια.

Η ΕΠΟ εξέδωσε, μάλιστα, ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση για την ακύρωση των 10 δελτίων των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, είχε γίνει γνωστή τόσο στην ομάδα όσο και στην Superleague νωρίς το μεσημέρι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών, ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις απόκτησής τους, βάσει των άρθρων 3 και 4 του παραρτήματος Γ του ΚΙΜΠ κι ελλείψει εν ισχύ βεβαίωσης περί μη οφειλών στην ΕΠΟ.

Η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και τη Super League 1″.

Παπαϊωάννου: “Υπήρχε ενημέρωση από τη 1 – Θα μπορούσε να κατεβάσει ποδοσφαιριστές”

Ο ιδιοκτήτης της Λαμίας, ΄κ. Παπαϊωάννου, τόνισε πως υπήρχε ενημέρωση από τη 1 για το θέμα της ΑΕΛ και θα μπορούσε να γίνει κανονικά το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Λαμίας για την αναβολή της αναμέτρησης με την ΑΕΛ στην κάμερα της Nova:

«Στη φιλοξενούμενη ομάδα έχουν ανακληθεί τα δελτία της από τη 1 το μεσημέρι. Υπάρχει το χαρτί από την ΕΠΟ και εννιά ποδοσφαιριστές της δεν μπορούσαν να παίξουν.

Ειχαν 13 παίκτες, αλλά η ΑΕΛ προτίμησε να παίξει με αυτούς. Ο διαιτητής δεν άφησε την αναμέτρηση να εκκινήσει. Υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι το ματς θα αρχίσει κανονικά.

Την ώρα που βγήκαν για ταυτοπροσωπία, ενημερώθηκαν πως δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι. Θα μπορούσαν να κατεβάσουν ποδοσφαιριστές από τη Λαμία. Δεν γίνεται η αναμέτρηση. Είπαμε ένα “γεια” με τον Κούγια. Δεν μιλήσαμε.

Ήταν δυσάρεστο το ότι δεν έγινε το ματς. Δεν έχουμε καμία υπαιτιότητα σα Λαμία, στο γιατί δεν άρχισε. Θα δούμε το φύλλο αγώνα.

Η επίσημη ενημέρωση είναι πως δεν μπορούσε να ξεκινήσει γιατί 9 παίκτες της ΑΕΛ δεν μπορούσαν να παίξουν».

Αλέξης Κούγιας: “Παράνομη η απόφαση της ΕΠΟ”

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με νέα δήλωσή του τόνισε πως η απόφαση της ΕΠΟ είναι παράνομη.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

Έχω αντιληφθεί τον πανικό της εγκληματικής οργάνωσης, που στην ουσία κάνει κουμάντο στην Ε..Π.Ο. και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την κατεπείγουσα έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας, κατά του αρχηγού της οργάνωσης, του Γιάννη Παπαδόπουλου και των συνεργών του, για τις εγκληματικές ενέργειες του μέσω των οποίων παρεμβαίνουν – δωροδοκούν – εκβιάζουν τους εκπροσώπους των σωματείων στις κατά τόπους εκλογές των ΕΠΣ, αλλά δεν περίμενα ότι η Ε.Π.Ο. θα φθάσει σε τέτοιο κατάντημα 2 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα μας στην Λαμία, με ευτελώς παράνομο τρόπο και με την κωμική δικαιολογία ότι δήθεν δεν πληρώθηκε μία επιταγή στις 19/1/2021 και αφού προηγουμένως, τόσο πριν την λήξη της επιταγής, όσο και μετά την λήξη της επιταγής με τελευταία ημερομηνία την 2/2/2021 εξέδωσε 11 δελτία των νέων επίλεκτων ποδοσφαιριστών, με τους οποίους έχουμε συμβόλαια έως και το 2024.

Η ενέργεια της Ε.Π.Ο. είναι εντελώς παράνομη και είναι αδύνατον να μην τους έχει ενημερώσει η νομική υπηρεσία της με τους επτά ακριβοπληρωμένους δικηγόρους των 10.000,00€ το μήνα ο καθένας, αφού εάν πράγματι έπρεπε να έχουν εξοφληθεί οι υποχρεώσεις μας μέχρι την 31/12/2020, δεν θα έπρεπε να μας εκδώσει κανένα δελτίο, αλλά το ίδιο έπρεπε να κάνει και μετά τις 19/1/2021 και μέχρι τις 2/2/2021, εξέδιδε συνεχώς δελτία των νέων ποδοσφαιριστών μας με τελευταίο του διεθνούς Μολδαβού DinuGraur, χωρίς η ίδια επιτροπή υπό την προεδρία του περιβόητου νέου εξυγιαντή να αρνηθεί να εκδώσει τα δελτία.

Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί νομίζουν ότι όπως είναι οι συνθήκες και το περιβάλλον της Ε.Π.Ο., είναι και οι συνθήκες και το περιβάλλον της Τακτικής Δικαιοσύνης της οποίας μέλη είναι οι Αεροπαγίτες του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. στην οποία θα προσφύγουμε και είμαστε βέβαιοι, ότι θα ακυρώσει την κατάπτυστη αυτή απόφαση της ΕΙΜ και θα ακυρώσει και την ανάκληση των δελτίων των νέων επίλεκτων ποδοσφαιριστών μας.

Οι αγράμματοι και ανεπάγγελτοι αυτοί της ΕΙΜ, μάλλον αγνοούν τις κυβερνητικές αποφάσεις που αναστέλλουν, εκτός των άλλων νομικών προβλημάτων που έχει η απόφαση, την πληρωμή των επιταγών των εταιρειών για 75 ημέρες από την ημέρα της σφραγίσεως τους.

Το εγκληματικό σχέδιο τους να παραταχθεί σήμερα η ομάδα μας με εννέα μόνο παίκτες από τους 20 της αποστολής, θα καταρρεύσει και η ομάδα μας θα κατέβει κανονικά στον αγώνα να διεκδικήσει μέσα στο γήπεδο την νίκη.

Εγώ θα τους υπενθυμίσω ότι όποιος πήγε μα μου κάνει κακό διαχρονικά στο ποδόσφαιρο και στην ζωή μου καταστράφηκε και εγώ αυτή την φορά δεν κάνω πίσω, ούτε για να πάρω φόρα.

Έρχονται και τα κακουργήματα για τις οικονομικές ατασθαλίες της Ε.Π.Ο. και είμαι βασικός μάρτυρας και είμαι βέβαιος ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. θα κάνει το καθήκον της, ότι και να κάνει η γραμματέας κα Κόντου, ο σύζυγος της κ. Κουτσούκης και ο Αλέξης Δέδες που ενημερώνουν τον Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους, για το ποιοι μάρτυρες καταθέτουν.

Σημειωτέον ότι 31/12/2020 για να έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε μεταγραφές πληρώσαμε στην Ε.Π.Ο. για ποινές από δηλώσεις, από κίτρινες και κόκκινες κάρτες 200.000 ευρώ μετρητά και είναι κωμικό να μας ανακαλούν τα δελτία με αυτήν την κωμική δικαιολογία και μάλιστα μετά το τέλος των μεταγραφών χωρίς καμία προειδοποίηση, ώστε να μην μπορούμε να κάνουμε νέες μεταγραφές και 10 επίλεκτοι ποδοσφαιριστές μας να μείνουν άνεργοι για τουλάχιστον 8 μήνες.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share