Δένδιας: Θα ηγηθώ ανθρωπιστικής αποστολής στη Μαριούπολη

Author

Categories

Share

Την απόφασή του να ηγηθεί προσωπικά ανθρωπιστικής αποστολής στη Μαριούπολη ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας, υποδεχόμενος σήμερα (22.03.2022) στο υπουργείο Εξωτερικών τον γενικό πρόξενο στην πόλη, Μανώλη Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Δένδιας έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει, με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, όπου έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι χιλιάδες Έλληνες ομογενείς. 

«Ζητώ σήμερα με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή προτίθεμαι να συνοδέψω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημιουργηθεί μια ομάδα συντονισμού και υποδοχής ομογενών από τη Μαριούπολη στο Βουκουρέστι. Επικεφαλής θα είναι ο Φραγκίσκος Κωστελένος και θα συμμετάσχουν η πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, ο Δημήτρης Δόχτσης και ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος θα αναχωρήσει σύντομα.

«Δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προστασία της ομογένειάς μας, αλλά και του άμαχου πληθυσμού», ανέφερε. 

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα παρασημοφορηθούν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία, Φραγκίσκος Κωστελένος και οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας σε Μαριούπολη και Οδησσό, Μανώλης Ανδρουλάκης και Δημήτρης Δόχτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share