Διάγγελμα Πούτιν από ώρα σε ώρα – Ταυτόχρονα θα απευθύνει διάγγελμα και ο Λουκασένκο

Author

Categories

Share

Διάγγελμα στον λαό της Ρωσίας αναμένεται να απευθύνει απόψε (26.6.2023) από ώρα σε ώρα ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν σε διεθνή ΜΜΕ, ο Ντμίτρι Πέσκοφ είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «αναμένεται να αναφερθεί σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων» στο διάγγελμά του. Ταυτόχρονα, αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα και ο Λευκορώσος ηγέτης, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Δεν είναι σαφές σε τι αναφερθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θεωρείται πιθανό ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα κάνει κάποια αναφορά στην εξέγερση της Wagner και του Γεβγκένι Πριγκόζιν, για την οποία ο επικεφαλής της δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως δεν έγινε για να ανατραπεί το καθεστώς στο Κρεμλίνο.

Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα πως η ποινική έρευνα εις βάρος του Πριγκόζιν και της Wagner για ανταρσία παραμένει ανοιχτή, αντίθετα με όσα υποσχέθηκε ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τους μισθοφόρους ώστε να λήξει η εξέγερσή τους.

Πάντως, στην πρώτη του εμφάνιση μέσω βίντεο δύο ημέρες μετά την εξέγερση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτή παρά μόνο αρκέστηκε να κάνει λόγο για «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η βιομηχανία λόγω των δυτικών κυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share