Διασπάστηκε η συμμαχία των έξι στην Τουρκία – Αποχώρησε από την «ομάδα» η Μεράλ Ακσενέρ

Author

Categories

Share

Διασπάστηκε η συμμαχία των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, που θα αποτελούσαν το μεγάλο αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές, καθώς η Μεράλ Ακσενέρ αποχώρησε από την «ομάδα», διότι θεωρούσε ότι οι άλλοι εταίροι προωθούν ως «αρχηγό» τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης από το βράδυ της Πέμπτης (2.3.2023) φάνηκε ότι υπήρχαν τριγμοί στη συμμαχία που είχε ως στόχο να κερδίσει την εξουσία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία.

Σήμερα (3.3.2023) οι τριγμοί όχι απλά επιβεβαιώθηκαν, αλλά ήρθε η ρήξη. Η Μεράλ Ακσενέρ, ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει πια στη συμμαχία των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις εκλογές, καθώς διαφωνεί με την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως επισήμανε η επικεφαλής του Καλού Κόμματος: «δεν θα είμαστε ούτε στο τραπέζι του τζόγου, ούτε στο τραπέζι του συμβολαιογράφου για να εγκρίνουμε την υποψηφιότητα του (σ.σ.: Κιλιντσάρογλου)».

Παράλληλα, κάλεσε τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβά «στο καθήκον». Η Μεράλ Ακσενέρ έδειξε με αυτόν τον τρόπο την προτίμησή της στους δύο δημάρχους.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ανακοίνωση της Δευτέρας για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είτε θα αναβληθεί, ή δε θα γίνει ποτέ ή θα υπάρχουν τρεις υποψήφιοι στις εκλογές στην Τουρκία.

Ο λόγος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και έναν από τους δυο δημάρχους που θα στηρίζονται από την Ακσενέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share