Δημοσκόπηση Palmos Analysis στους νέους: Προβάδισμα 6% για τον ΣΥΡΙΖΑ

Author

Categories

Share

Προβάδισμα έξι μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας (25% έναντι 19%), όπως προέκυψε από την πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, αποκλειστικά, σε δείγμα νέων ανδρών και γυναικών, ηλικίας 17 έως 34 ετών, διενήργησε η εταιρεία Palmos Analysis, για την τηλεόραση ATTICA.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ποσοστό 9%, ενώ το ΜέΡΑ25 και το ακροδεξιό μόρφωμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» συγκεντρώνουν από 6% έκαστο. Με ποσοστό 5% ακολουθεί το ΚΚΕ, με 3% η Ελληνική Λύση, ενώ το 17% των νέων ανθρώπων που ρωτήθηκαν δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό νιώθουν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους, το 23% των νέων δίνει προβάδισμα στον Αλέξη Τσίπρα και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 7% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 6% ο καθένας.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό (33%) συγκεντρώνει ο… κανένας.

Ακρίβεια και χαμηλοί μισθοί τα βασικά προβλήματα

Ενδιαφέροντα είναι τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, καθώς η νέα γενιά ιεραρχεί ως σημαντικότερα προβλήματα την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και την παιδεία, με τα ζητήματα της διαφθοράς και των υποκλοπών να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Εμπιστεύονται μόνο οικογένεια και ένοπλες δυνάμεις

Η δημοσκόπηση καταγράφει μία μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης των νέων ανθρώπων προς τους θεσμούς καθώς, εκτός από την οικογένεια και τις ένοπλες δυνάμεις, η εμπιστοσύνη που εκφράζεται για την αστυνομία, την εκκλησία, τη δικαιοσύνη, τα κόμματα και το κοινοβούλιο συγκεντρώνει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.

Η ανασφάλεια που επικρατεί στις τάξεις των νέων ανθρώπων αποτυπώνεται και στις απαντήσεις που δίνουν στο ερώτημα, εάν θα επέλεγαν να ζήσουν μόνιμα στο εξωτερικό, καθώς το 64% απαντά θετικά.

Προοδευτικοί, αλλά με Θρησκευτικά στα σχολεία

Παράλληλα, το 71% συμφωνεί να επιτραπεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο ερώτημα για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα, θετικό εμφανίζεται το 48% και αρνητικό το 44%, ενώ το 47% τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης ινδικής κάνναβης.

Τέλος, εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των νέων, που συμμετείχαν στην έρευνα, το οποίο απορρίπτει την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία (62%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share