Διώρυγα Κορίνθου: Πάνω από 30 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στα πρανή

Author

Categories

Share

Υπερβαίνουν τα 30 εκατ. ευρώ οι ζημιές στα πρανή της διώρυγας Κορίνθου. Υπογράφηκε η δέσμευση του ποσού για την αποκατάσταση των ζημιών.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και η διαδικασία ανάθεσης για τις καλούμενες εταιρείες που θα υποβάλλουν προσφορά για τις εργασίες αποκατάστασης στα πρανή της διώρυγας Κορίνθου.

Αυτό ανακοινώθηκε έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον υφυπουργό Γεώργιο Καραγιάννη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι μελέτες έχουν εγκριθεί και στις αρχές του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιος Καραγιάννης προέβη σε συνολική ενημέρωση στον κ. Δήμα για την πρόοδο των εργασιών και για τις εξελίξεις που αφορούν το έργο.

Ο κ. Δήμας δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που δεν αφορά μόνο τον Νομό Κορινθίας, αλλά και το σύνολο της επικράτειας. Το κύριο μέλημα όλων μας είναι να ξανανοίξει η Διώρυγα το συντομότερο, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει αν πρώτα δεν έχει διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της, τόσο για τους εργαζόμενους αλλά και για όσους πραγματοποιούν την διέλευση».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share