Δραματική προειδοποίηση: Η Ίσκια είναι μόνο η αρχή! Όλη η Ιταλία κινδυνεύει από φυσικές καταστροφές

Author

Categories

Share

Καθώς η Ιταλία παρακολουθεί σοκαρισμένη τη βιβλική καταστροφή στην Ίσκια, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσο απηύθυνε δραματική προειδοποίηση: τα όσα έγιναν στο νησί είναι μόνο η αρχή, αφού από φυσικές καταστροφές κινδυνεύουν κι άλλες περιοχές!

Το 94% των δήμων της Ιταλίας θα μπορούσε να υποστεί καταστροφές, ανάλογες με αυτές της Ίσκια, από κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές, είπε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου μετά τις εικόνες καταστροφής στο ιταλικό νησί από φονικές κατολισθήσεις που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές.

«Το 94% των δήμων κινδυνεύει από πλημμύρες, κατολισθήσεις, διάβρωση των ακτών», δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο στη La Stampa. «Ολόκληρη η Ιταλία βρίσκεται σε κίνδυνο», τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ιταλίας.

Ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο επισήμανε πως η Ίσκια αντιμετώπιζε μεγαλύτερο κίνδυνο επειδή πολλά από τα σπίτια εκεί έχουν χτιστεί παράνομα, όμως υπογράμμισε ότι άλλα τμήματα της Ιταλίας με λιγότερες παραβιάσεις των οικοδομικών κανονισμών είναι επίσης ευάλωτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share