Δραματική προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Οι επιπτώσεις του κορονοϊού αισθητές για δεκαετίες

Author

Categories

Share

Δυσοίωνη πρόβλεψη διατύπωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Παρασκευή (31.07.2020) για τις συνέπειες από τον Covid – 19.

Όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας οι επιπτώσεις του κορονοϊού θα είναι αισθητές για δεκαετίες. “Η έξαρση του Covid – 19 παγκοσμίως είναι το είδος εκείνο της καταστροφής, τα αποτελέσματα της οποίας θα διαρκέσουν για πολύ καιρό στο μέλλον”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

“Η πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι αισθητά για δεκαετίες”, δήλωσε ο Τέντρος σε συνάντηση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με σχόλια τα οποία δημοσιοποίησε ο οργανισμός.

Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 670.000 ανθρώπους αφότου εμφανίστηκε στην Ουχάν της Κίνας, ενώ έχουν διαγνωστεί 17 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Οι χώρες στην “πρώτη γραμμή” του Covid – 19

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Βρετανία έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες από τον κορονοϊό, καθώς οι κυβερνήσεις τους προσπαθούν να βρουν μια αποτελεσματική απόκριση.

Οικονομίες έχουν πληγεί από τους περιορισμούς του lockdown που επιβλήθηκαν προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση της ασθένειας, ενώ πολλές περιοχές φοβούνται ένα δεύτερο κύμα.

Στο μεταξύ, περισσότερες από περίπου 150 φαρμακευτικές εταιρίες εργάζονται για την ανακάλυψη εμβολίων, αν και η πρώτη χρήση τέτοιων εμβολίων δεν μπορεί να αναμένεται πριν από τις αρχές του 2021, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αν και η γνώση για τον νέο κορονοϊό έχει προχωρήσει, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και οι πληθυσμοί παραμένουν ευάλωτοι, δήλωσε σήμερα ο Τέντρος.

“Τα πρώτα αποτελέσματα από ορολογικές έρευνες (έρευνες αντισωμάτων) σχηματίζουν μια σταθερή εικόνα: οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο παραμένουν ευάλωτοι σε αυτόν τον ιό, ακόμα και σε περιοχές που έχουν βιώσει σοβαρές εξάρσεις”, είπε.

“Πολλές χώρες που πίστεψαν πως είχαν περάσει τα χειρότερα παλεύουν τώρα με νέες εξάρσεις. Ορισμένες που είχαν επηρεαστεί λιγότερο τις πρώτες εβδομάδες βλέπουν τώρα αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share