Δυο ακτιβίστριες έριξαν κόκκινη μπογιά σε πίνακα του Κλοντ Μονέ στη Σουηδία

Author

Categories

Share

Δυο ακτιβίστριες για την προστασία του περιβάλλοντος κάλυψαν με κόκκινη μπογιά το τζάμι που προστατεύει έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ και στη συνέχεια κόλλησαν επάνω τις παλάμες τους, στο Εθνικό Μουσείο τη

ς Στοκχόλμης στη Σουηδία.

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, συνελήφθησαν ενώ η οργάνωση Aterstall Vatmarker («Αποκατάσταση των Υδροβιότοπων») στη Σουηδία ανέλαβε την ευθύνη για την πράξη τους.

Το έργο που εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης είναι «Ο κήπος του ζωγράφου στο Ζιβερνί», που φιλοτέχνησε ο Μονέ το 1900.

Ο πίνακας θα εξεταστεί από μια ομάδα συντηρητών του μουσείου για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του μουσείου, Χάνα Τότμαρ, η ομάδα ελπίζει ότι θα έχει «περισσότερες πληροφορίες» για το θέμα μέχρι αύριο Πέμπτη.

Η οργάνωση Aterstall Vatmarker έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου διακρίνονται οι δύο γυναίκες να πασαλείβουν την κόκκινη μπογιά στο τζάμι, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο πίνακας. Φώναζαν εν χορώ «Η κλιματική κατάσταση επείγει» και «Απειλείται η υγεία μας». Η μία από αυτές είναι νοσηλεύτρια και η δεύτερη φοιτήτρια νοσηλευτικής.

Σε μια συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο, η οργάνωση κατηγόρησε τη σουηδική κυβέρνηση ότι δεν τηρεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική.

«Θα έπρεπε να μειώσουμε τις εκπομπές (καυσαερίων) κατά 31%. Αλλά οι εκπομπές συνεχίζουν να αυξάνονται. Είναι σκάνδαλο» είπε η Χέλεν Βάλγκρεν, η εκπρόσωπος της ομάδας αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share