Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από σφαίρες Ισραηλινών – «Πήγε τα ανίψια του σχολείο και τον πυροβόλησαν»

Author

Categories

Share

Ακόμα δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από Ισραηλινά πυρά, αυτή τη φορά στην Δυτική Όχθη.

Συγκεκριμένα, ένας Παλαιστίνιος δικηγόρος σκοτώθηκε στη Ναμπλούς στο περιθώριο των επιχειρήσεων των ισραηλινών δυνάμεων που δηλώνουν ότι καταδιώκουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη υπόπτους που συνδέονται με πρόσφατες επιθέσεις στο Τελ Αβίβ.

“Ο Μοχάμαντ Χασάν Μοχάμαντ Ασάφ, 34 ετών, έχασε τη ζωή του όταν δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από τον ισραηλινό στρατό κατοχής κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Ναμπλούς”, δήλωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Ασάφ στεκόταν στην άκρη του δρόμου, όταν χτυπήθηκε από τη σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη. Μόλις είχε πάει τα ανίψια του στο σχολείο εκεί κοντά, και είχε σταματήσει στην άκρη του κεντρικού δρόμου κοντά στον Τάφο του Ιωσήφ, εβραϊκό ιερό όπου το Ισραήλ πραγματοποίησε εργασίες επισκευής σήμερα, μετά τον βανδαλισμό του από Παλαιστίνιους.

Ο Μοχάμαντ Ασάφ “ήταν ένας θερμός υποστηρικτής του λαού του”, δήλωσε η Επιτροπή αντίστασης στον εποικισμό και το τείχος, μια οντότητα της Παλαιστινιακής Αρχής, για την οποία εργαζόταν.

Αξιωματούχος της μονάδας της PLO κατά της εποικιστικής δραστηριότητας είπε ότι ο Ασάφ είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου για να δει τα γεγονότα που εξελίσσονταν όταν ξέσπασαν ταραχές στην περιοχή.

Ανακοίνωση του στρατού σε σχέση με τις επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη ανέφερε σήμερα ότι ένας “ένοπλος ύποπτος” πυροβολήθηκε κοντά στη Ναμπλούς. Δεν ήταν σαφές εάν αναφερόταν στον Ασάφ.

Σκότωσαν και 14χρονο

Αργότερα, σε ξεχωριστό περιστατικό, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν 14χρονο Παλαιστίνιο κοντά στη Βηθλεέμ.

Ο στρατός υποστηρίζει πως ο έφηβος είχε πετάξει μια βόμβα μολότοφ στους στρατιώτες, που “έκαναν χρήση πυρών για να σταματήσουν την άμεση απειλή”.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από τον τάφο, ενώ οι εργασίες επισκευής είναι σε εξέλιξη.

Ο στρατός ανέφερε ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν με πραγματικά πυρά και επέβαλαν μέτρα καταστολής των ταραχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share