Έφη Αχτσιόγλου: Ξεκάθαρη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα

Author

Categories

Share

Για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και των δύο υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε μεταξύ άλλων η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στο LiveNews.

Μιλώντας στο MEGA, είπε: «Αυτή η υπόθεση και ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείται η Νέα Δημοκρατία έχει ξεπεράσει τα όρια με τα οποία είχαμε πει ότι πρέπει να γίνεται στοιχειωδώς η προεκλογική αντιπαράθεση. Χθες είπε ο κ. Σκέρτσος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνική εξαίρεση, σχεδόν δηλαδή λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είμαστε ανθέλληνες ή εξυπηρετούμε αλλότριους σκοπούς, έχουμε την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να πηγαίνει και να απειλεί ουσιαστικά τους πολίτες στη μόνη περιοχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα, γιατί δεν ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία», είπε, μιλώντας στο MEGA, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Εισερχόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη οδό για τη Δημοκρατία και για τον τρόπο που γίνεται η προεκλογική συζήτηση. Δεν είναι δυνατόν να ρίχνονται κατηγορίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι προδότες ή ότι δεν εξυπηρετούν την εθνική ασφάλεια. Αυτό μας γυρνάει σε μαύρες εποχές».

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη. Μουσουλμανική μειονότητα ήταν, είναι και θα είναι», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ανάγκασε τον ίδιο τον Ερντογάν, μέσα στο μέγαρο Μαξίμου, να μιλήσει για μουσουλμανική μειονότητα.

«Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση»

Σε ερώτηση για το αν υπήρξε ενημέρωση για τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, όπως λέει η ΝΔ, η ίδια είπε:

«Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προεκλογικά. Αυτά που λέει ο κ. Σκέρτσος και ο κ. Μητσοτάκης είναι ψεύδη. Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη. Μετεκλογικά υπήρξε μια προώθηση ενός κοπτοραπτικού σημειώματος από την ΕΥΠ».

«Καλείται ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει διαπιστευτήρια στα fake news της ΝΔ»

Η ίδια είπε πως «δεν υπήρξε επικοινωνία Γεραπετρίτη – Καλογήρου. Ο κ. Σκέρτσος είπε ψέματα, όπως έχει πει και άλλες φορές, όπως για την κοστολόγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και παρότι υπήρχαν αυτά τα ψέματα και περιέφερε ένα κουρελόχαρτο ότι τάχα το πρόγραμμά μας έχει κοστολογηθεί και δεν βγαίνει, είπε ψέματα και δεν έγινε τίποτα. Καλείται ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς να δίνει διαπιστευτήρια στα fake news της ΝΔ, πού θα πάει αυτό;».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν την ενιαία γραμμή που έχει το κόμμα και μιλάει ξεκάθαρα για μουσουλμανική μειονότητα. Τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια ευαίσθητη περιοχή είχαμε αποφασίσει, ως πολιτικό σύστημα, να μην τα μεταχειριζόμαστε με κυπατζίδικη λογική παλαιάς κοπής, αλλά με τη διακομματική επιτροπή που φτιάξαμε το 2020 και με διπλωματικές πρωτοβουλίες», είπε η Έφη Αχτσιόγλου, συμπληρώνοντας:

«Θεωρώ άκρως προσβλητική τη συζήτηση που γίνεται. Η ΝΔ δε βάζει όριο στον κατήφορό της και στη μετεμφυλιακή προπαγάνδα της, που θα χωρίζει τους πολίτες ανάλογα με το τι ψηφίζουν, στο αν είναι εθνικόφρονες ή προδότες. Αυτό το όριο θα το βάλουμε εμείς».

«Δε γίνεται η ΝΔ να διασπείρει fake news και όλη μας η συζήτηση να συγκεντρώνεται γύρω από το να απαντάμε και να δίνουμε διαπιστευτήρια. Η ΕΥΠ δε θα πρέπει να εργαλειοποιείται γιατί είναι ζημιά για όλη τη χώρα συνολικά», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share