Εύσημα Όλαφ Σολτς σε Ελλάδα: Στη σωστή τροχιά οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης

Author

Categories

Share

Κολακευτικά λόγια από τον Όλαφ Σολτς για τις προσπάθειες της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη. Τι είπε ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας για την κατάσταση της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Όλαφ Σολτς μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες απένειμε τα εύσημα στη χώρα μας για τα επιτεύγματά της στην οικονομία.

Ερωτηθείς για την Ελλάδα, ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι «έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να συνεργαστούμε με τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο ισχύει και όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Ο κόσμος στην Ελλάδα το έχει καταλάβει. Τώρα στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε προς τη σωστή τροχιά της ανάκαμψης και της ανάπτυξης και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την ίδια άποψη με εκείνον έχει και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, ο Όλαφ Σολτς σημείωσε ότι όλα τα κράτη – μέλη έχουν κατανοήσει τη χρησιμότητα και τις ευκαιρίες που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόνισε, επίσης, ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη στη μάχη κατά του κορονοϊού και υπογράμμισε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και κυρίαρχη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Προειδοποίηση σε Ρωσία για Ουκρανία 

Εξάλλου, αναφερόμενη στο θέμα της Ουκρανίας και τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορά της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαμήνυσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επιτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σε περίπτωση πρόκλησης.

«Θέλουμε αποκλιμάκωση και παύση κάθε επιθετικότητας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, διαφορετικά είπε πως η ΕΕ, σε συμφωνία με τους εταίρους της, είναι έτοιμη να λάβει οικονομικά και χρηματοπιστωτικά μέτρα κατά της Ρωσίας. Η ίδια τόνισε ότι η ΕΕ επιθυμεί καλές σχέσεις με τη Μόσχα, αλλά αυτές εξαρτώνται από το πώς θα συμπεριφερθεί η χώρα αυτή. Όπως σημείωσε, η Ρωσία προς το παρόν έχει απειλητική στάση έναντι των γειτόνων της και υπονομεύει την ασφάλεια της Ευρώπης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share